„Google“ įkūrėjas pareiškė, kad naudotis išmaniaisiais - „nevyriška“  (6)

Interneto paieškų gigantų „Google“ bendraįkūrėjis Sergejus Brinas, pastaruoju metu visas savo pastangas skiriantis naujo bendrovės produkto „Google Glass“ populiarinimui, pareiškė, kad šie skaitmeniniai akiniai išlaisvins žmones nuo „nevyriško“ išmaniųjų telefonų naudojimo, rašo independent.co.uk.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-03-01 „Google“ įkūrėjas pareiškė, kad naudotis išmaniaisiais - „nevyriška“  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

S. Brinas nevyriškumu apkaltino išmaniuosius telefonus nepaisant to, kad labai didelė jų dalis veikia naudojant būtent „Google“ kuriamą „Android“ operacinę sistemą. Taip jis atviravo per Los Andžele vykusią TED konferenciją, kur kalbėjo apie „Google“ ateitį.

Konferencijos metu S. Brinas pasakojo apie tai, kaip žmonės nepalankiai vertina elektroninius įrenginius. „Argi esame sutverti tokiu būdu bendrauti su kitais žmonėmis? Tai kažkiek nevyriška (angl. emasculating). Ar tikrai tą norite daryti su savo kūnu?“

„Man kartais pasireiškia nervinis raumenų trūkčiojimas (tikas). Išmaniojo telefono naudojimas yra nervinis įprotis – tikriausiai jei būčiau rūkantis tai vietoje telefono pamaigymo užsirūkyčiau – atrodyčiau vyriškiau. Bet va, traukiu telefoną iš kišenės ir čiupinėju jo ekraną, tarsi kažką rimto su juo daryčiau. Kai pažvelgiau, kokią dalį savo gyvenimo praleidžiu atsitverdamas ir skaitydamas elektroninius laiškus, man akys atsivėrė“, - telefonus negailestingai kritikavo verslininkas.

Žinoma, jis pasinaudojo ir galimybe susirinkusiems klausytojams pademonstruoti „Google Glass“ akinius – juos S. Brinas nusakė kaip „iš pradžių šiek tiek neįprastais, bet vėliau prie to priprantama“.

„Google Glass“ iš esmės yra dėvimas kompiuteris – akiniuose yra mažas kompiuteris, kamera ir belaidžio ryšio modulis. Nešiodamas tokius akinius naudotojas turi savotišką informacinį ekraną, kurį galima valdyti balsu.

Akiniai, galintys į matomą vaizdą integruoti papildytosios realybės elementus, gali pakeisti mūsų kompiuterių naudojimo įpročius.

Pirmą kartą akiniai viešumoje buvo pastebėti tada, kai 39 metų S. Brinas, vadovaujantis „Google X Labs“ laboratorijai, šiuos akinius užsidėjo balandį San Franciske vykusiame renginyje.

O praėjusį mėnesį S. Brinas su pažangiaisiais akiniais buvo pastebėtas ir Niujorko metro.

Tuo tarpu „Google“ pagrindiniai konkurentai išmaniųjų įrenginių srityje - „Apple“ pažadėjo, kad jie ruošia „kažką šaunaus“. Tokiu pareiškimu bendrovės vadovas norėjo apraminti akcininkus, kuriems nerimą kelia smunkanti kurį laiką brangiausios pasaulyje bendrovės akcijų vertė.

„Bendrovė dirba kaip niekada daug, o ateityje pademonstruosime šį tą šaunaus“, - į kasmetinį susirinkimą atvykusiems akcininkams tvirtino „Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas.

Tiesa, kaip įprasta slaptumą mėgstančios „Apple“ atveju, T. Cookas daugiau jokios informacijos apie ateities produktus nepateikė, bet vienu metu jis užsiminė, kad įmonė svarsto galimybes peržengti populiarių muzikos grotuvų, išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių ribas ir imtis naujų produktų kategorijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (6)