Ultragarsas padės padidinti SSD ir kietųjų diskų talpą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Xdmin 2013-03-02 13:24
Uzbegsiu komentarams uz akiu, tokiems kaip: geriau didintu sparta o ne talpa. HDD dar ilgai bus naudingi del gero talpos/kainos snatykio kuris vis gereja. O talpos poreiksi turetu stipriai padidetu, nes ateina 4k HD standartas. Failu talpykloms HDD niekada nebus per dideli Del spartos, man idomu kas trukdo ideti daugiau nei viena irasancia/skaitancia galvute i HDD? Kodel negali ju buti pvz 4?
kurmis 2013-03-02 13:27
O naminiai gyvūnai ir kiti negirdės ultragarso skleidžiamų garsų?
O_O 2013-03-02 13:59
Ar čia aš vienas nerandu straipsnyje, kaip ultragarsu bus veikiami ssd kaupikliai?
moo 2013-03-02 14:36
..kelia antakį kurmis Va kad SSD didės tai puiku, tiesa, ar tik nebuvo jiems žadėta greita "mirtis"
Strong_Bad 2013-03-02 19:26
Ultragarsas labai jau platu daznio spektra uzima, tai speju daug daug kartu didesnis daznis naudojamas nei betkuris gyvis zemeje galetu uzciopt. Kurmis busi saugus, ramiai toliau sliekus gali medziot Ultragarsu seniai pramonej plastmase lituojama. Ape SSD nieko nepasake, tik zinau, kad ilgaamziskuma jau bandoma padidint atminties chipus pakaitinus, tipo atsistato kazkiek tai. O su ultragarsu, ka ten veikt neaisku
punktyras 2013-03-02 19:47
Tai irgi pakaitina, kaip supratau.
Tommis 2013-03-03 02:44
Galima paspėlioti: talpai padidinti reikia daugiau diskų (ne hardų, o tų magnetinių, kurie yra hardo viduje ir kuriuose fiziškai saugoma informacija), o ne daugiau galvučių - dabartiniai diskai ir taip turi minimum 2 galvutes. Padidinus diskų skaičių harde: 1. reikia galingesnio juos sukančio varikliuko. Galingesnis = didesnis, plius daugiau diskų = nebetelpam į standartinį 3,5' hardo aukštį; galima gamint ir nestandartinius, bet tam reikia perorganizuot ne tik pačių HDD, bet ir kitų komponentų (tarkim, kompų ir serverių korpusų) gamybą, o tai yra dideli pinigai, kurie nežinia kada atsipirks. 2. didesniems diskams reikės daugiau el. energijos, o tai turės įtakos maitinimo šaltinių gamybai, kurią taip pat gali tekti pertvarkyti, taigi, vėl papildomi pinigai. 3. didesni diskai dėl savo fizinių gabaritų netiktų dabar esantiems skaičiavimo centrams, serveriams ir pan. Tai reiškia, kad naujiems diskams tektų statyti naujas gamyklas, nes dabartinių diskų paklausa bent jau pirmuosius keletą metų kristų labai nežymiai, o dabartiniai gamybiniai pajėgumai ir taip vos spėja tenkinti paklausą, todėl apie esamų linijų pertvarkymą neverta ir galvoti. Tuo pačiu ir naujų diskų paklausa bent jau pirmuosius keletą metų būtų labai nedidelė, taigi, į jų gamybą investuoti pinigai atsipirktų labai negreitai, o tai dabartinėmis ekonominėmis sąlygomis yra labai blogai. 4. Abejonės dėl HDD ateities (ačiū ir SSD už tai) taip pat neskatina gamintojų stačia galva pulti į balą, kuri gali labai greitai išdžiūti...
Xdmin 2013-03-03 10:39
, jo del paciu disku (ploksteliu) tai sutinku, kad padidinus ju kieki iseitu is standarto. Bet mano mintis buvo ta galvute kuri slankioja ir ant jos yra lazeris, kuris degina. Kodel negaletu ju buti daugiau? Gal tie lazeriai kepindami perkaitintu ploksteles jei ju butu pvz 8?
Strong_Bad 2013-03-03 13:56
Bet ir paklausi tokio klausimo kad... Nu straipsny net viduriai isversti HDD parodyti, kur tu ten dar 7 galvutes sukist zadi? Velgi, kaip Tomis minejo, standartai standartai standartai. Jei jau taip nori galvuziu - RAID, NAS a da koki, pati velnia gali susikonstruot pasiemes kelis HDD. Galvuciu skaicius nieko negroja talpos didinime. Kaip i blyna sutalpint kuo daugiau - svarbiausia.
kionig 2013-03-03 14:17
O, ten slankioja magnetinės galvutės: http://en.wikipedia.org/wiki/Disk_read-and-write_head O, jei kalbant apie DVD romus, taip ten lazerių padaugėjimas leistų padidinti tiek talpą ir jos nuskaitymą. Bet jau reikalauja visiškai kito algoritmo.
Erodas 2013-03-03 17:14
jis ir nekalba apie talpos didinima, o kalba apie spartos prieaugi jeigu butu ideta dar viena galvute, o bent dar viena jei noretu tai tikrai sukistu. ir vienos papildomos galvutes deka kuria nemanau ar labai jau brangiai kainuotu istatyti, bei sustresnio kontrolerio deka, vidutiniokas hdd galetu varzytis su high performance hdd, ir pakiltu svarbiausia ne tik sausi read/write greiciai taciau ir pagreitetu acces time'ai, o raid, nas ir t.t. tai cia ne del greicio siais laikais daroma, o norint isaugoti duomenis jeigu vienas hdd failintu tai kitame liktu, nes kas nori greicio tas perka ssd o nejungia keliatos tarskanciu hdd, aisku isimtis butu serveriai ir t.t. bet labai jau daug paprastu useriu serveriais ir rimtu darbu uzsiimineja ane?
Xdmin 2013-03-03 17:59
Bent vienas suprato ka norejau pasakyti ...
Mindzaugas 2013-03-03 19:33
Dabar neseniai išardziau hdd 2 Tb, trys diskeliai trys galvutės. Nieks jiems netrukdo rašyt ir skaityt informacijos į atskirus diskelius nuosekliai kas vienu metu leistu panaudoti tris galvutes, tačiau atsitiktu kaip su procesorių branduoliais vienu metu viena operacija trys galvutes vienu metu: skaitymas, perdavimas ..............skaitymas, perdavimas .............................skaitymas, perdavimas Paprastas veikimas: skaitymas, perdavimas, skaitymas, perdavimas (Paprastas tarkim perduoda 2 bitus kitas 3 bitus palei tą patį laiko tarpą) Iš pirmo žvilgsnio tai trys galvutės leistų greiti padidinti 1,5 karto, bet energijos suvartojimas išauga tris kartus, gal dar tris kartus išsiplėtę duomenų registrai sumažintu greiti. Tas pats būtų ant vieno diskelio sumontavus kelias galvutes. Toks elektros rijikas su nežymiai didesniu greičiu vargu ar būtų patrauklesnis. Beje čia tik apmąstymai, tiksliai nežinau
Xdmin 2013-03-03 20:03
Bet nuskaityti ta pati kieki duomenu reiketu maziau laiko, todel energijos poreikis nebutu daug kartu didesnis. Mano nuomone problema yra temperaturoje.
Tommis 2013-03-04 03:46
gerai apžiūrėjęs turėtum rast dar tris galvutes: kiekvienam blynui skirtos dvi - viena iš viršaus, kita iš apačios
Tommis 2013-03-04 03:55
galima pasiskaityt išsamiau.
Suplysus_kojine 2013-03-04 20:48
del ultragarso. Niekis, ant HDD uzkijuos pildinuka: "Atsragiai syksnosparniai"