Nuleista uždanga nuo paties brangiausio ir pasiučiausio automobilio pasaulyje: „Lamborghini Veneno“ (Foto)  (17)

Taip, tai jis – automobilis-svajonė – pasakiškai brangus (kaip ir prabangus) sportinis superautomobilis „Lamborghini Veneno“! Ženevos automobilių parodoje ekskliuzyvinio naktinio pristatymo, skirto firmos „Automobili Lamborghini“ įkūrimo 50-mečiui, metu daugelio žvilgsniai buvo kaustyte prikaustyti prie šio automobilio-šedevro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Standartinis „Lamborghini Aventador“ turi 6,5 litrų darbinio tūrio V12 tipo dvylikos cilindrų 700 AG variklį. O „Veneno“ galia dėl patobulintų įsiurbimo ir išmetimo sistemų padidinta iki 750 AG. Automobilio korpusas padarytas iš labai tvirto ir lengvo anglies pluošto, o kiekviena jame žiojėjanti išpjova maksimaliai atlieka savo funkciją: ar didina deguonies kiekį, patenkantį į variklį, ar šalina jo išskiriamos šilumos perteklių. Didžiausias greitis, kokį gali išvystyti šis elegantiškasis monstras – 354 km/val. Pliusai

„Lamborghini Veneno“ – automobilinio meno šedevras. Išvaizdai didelę įtaką bus padarę lenktyniniai automobiliai.
Minusai

Turint omeny jo kainą, galima buvo tikėtis kažko originalesnio nei matyti perdirbtą „Aventador“, net jeigu formuojant galutinę „Veneno“ išvaizdą bus atsižvelgiama į užsakovo pageidavimus, pradedant varikliu, pakaba ir stabilumo reguliavimo sistema ir baigiant „paddle-shift“ pavarų dėže.
Kiek ir kada?

Net jeigu jūs laikote kišenėje dėl „Veneno“ paruošęs reikalingus 4,6 milijono „žalių“ (12 milijonų Lt), jums gali tekti patirti nusivylimo kartėlį. „Lamborghini“ kol kas ketina pagaminti tik tris šiuos „žaisliukus“, ir visi jie jau turi savo šeimininkus. Laimingieji atsiims savo užsakymą kažkada vėliau šiais metais, kai automobiliai bus baigti gaminti. Kiekvienas iš šių automobilų bus vienos iš trijų spalvų: žalios, baltos ir raudonos. Kaip tikriausiai supratote, tai – Italijos vėliavos spalvos.

Galbūt kils klausimas: kodėl šis modelis pavadintas būtent „Veneno“? Pasirodo, tokiu vardu buvo vadinamas bulius, kuris 1914 metais vienoje Ispanijos koridoje nužudė savo matadorą. (Ispaniškai „veneno“ reiškia nuodai.) Tuo, matyt, firma norėjo perspėti drąsuolius, kad su šiuo automobiliu reikėtų elgtis atsargiai, neprarandant kontrolės, nes gali nutikti taip, kaip tam matadorui...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(0)
(2)

Komentarai (17)