Priklausomybė nuo interneto: dar labiau atitolstama nuo žmonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2013-03-13 10:28
Ačiū kapitone Akivaizdusis. Taip pat norėčiau padėkoti ir visai jūsų įgulai... Rimtai, tarytum to dar negirdėjom. Nieko naujo straipsnis nepasakė.
Shinigami 2013-03-13 11:27
Priklausomybes nuo alkoholio, narkotikų ir panašių dalyku aš laikyčiau valios neturėjimą. Nes jie dažniausiai naudojami kai norima užmiršti apie tikrovę. Kitokias priklausomybės rūšis kaip nuo interneto, priskirčiau vertybių skirtumui. Kai vienas labiausiai vertina bendravimą akis į akį, kitas gali vertinti bendravimą nuotoliniu būdų. Kai vienas labiau vertina vegetarišką maistą, kitas labiau vertina mėsą. O gal dar ir priklausomybę nuo mėsos sugalvos
Windas 2013-03-13 11:49
Dabar taip 2 ishgalvotos situacijos: vienas zmogelis ruko geria, kartais vadinkime narkotika viena kita pavartoja... valgo SURI ir kita mesla vnz mesainiu megejas, kad neapsileisti fiziskai sporto salej pasedi ir sielai ir kunui gerai, gryzias po darbo prageimina jei nereik eiti sportuoti.. 5dieniais su draugais ishgeria... arba visa nakti prageimina ir per skype su jais burba:D (manau iprasta jaunimui taip dabar) tad nemiegoajs visa nakti ar nuo gerimu ar zaidimu atsiguli i lova salia savo antrosios puses... kuri tave pabuciuoja ir saldziai uzmiegi knargdamas o pabudias kavos gauni.. vnz zmogelis gyvenantis kaip tik imanoma pagal save kitas zmogelis.. tas tipo pagal jus doruolis. negeria nevartoja mano esas sveikas (niekas nezino tiksliai ant kiek ten jis sveikas ar tik save laiko tokiu) neruko, negeria.. po velniu panu jam taip pat gal nereik cia kai rase kad mete ir zmona... vnz afigienas zmogelis nori sveikai gyvent klausk patarimo.. vnz net vaidinantis inteligentu... tad 1 zmogelis IT sferoje dirba ir uzdirba nemazus pinigus bet sedi prie pc ir gadina sveikata... antras zmogelis yra draudimo agentas.. maziau prie pc daugiau sedi ir zaksi visa menesi jei klientu nebuna ar nespeja menesio plano ivykditi bet net jei ir tas sveikuolis uzdirbs 2x daugiau yra zmoniu kur niekad nerukia mirsta nuo plauciu vezio... yra taupuoliu savo gyvenimo kad mirsta nieko nepamatia ar doro nenuveikia... zinoma yra ir atvirkstine situacija.. bet pacioje eigoje noriu pasakyti kad gyvenkit taip kaip jums norit bet paskui nesigailekit, bei savo gyvenimo budu neskaudinkit kitu ir tiek kaip sakant valia pas tuos zmones silpna jei jie ruko geria ar intike praleidzia daug laiko? o gal tiesiog jiems tai patinka ir jiems nerupi ka kiti sako? jie laimingi tokiu gyvenimu? cia kas skundziasi tie zmones kurie laimingi prie pc ar tie kur juos analizuoja ir sako jie kitokie
Shinigami 2013-03-13 12:38
Ne, jei jie nori pasikeisti (nerūkyti, mesti snukiaknyge ir t.t.), bet negali. Tada jau silpna valia arba nėra rimtos motyvacijos. Žinoma, jei rūkai, geri ir per dienas prie PC praleidi ir esi tuo patenkintas, tada apie valią net nėra ko kalbėti. Problemas čia tik kiti randa. Pas mane darbe prieš keletą metu buvo daug rūkančių, bet dabar jų tik keletas. Net rūkaliai kurie per diena virš pakelio surūkydavo, metė. O priežastys skirtingos. Vienas metė nes susirado žmoną ir ji pastojo (kad vaikas butu sveikesnis). Kitas metė dėl kažkokios kitos priežasties. O trečias metė todėl, kad anie du metė. Nes rūkė tik dėl kompanijos. O jei kažkas bando mesti bet negali - tai reiškia jo valia silpna arba realiai neturi rimtos priežasties mesti.
Cunami 2013-03-13 21:47
Tu priklausomas ne nuo sūrio, o nuo žaliavalgystės. Organizmas bando nors kažkaip gauti reikiamų medžiagų - kalcio ir kitų. Kažkas praplovė tau smegenis, tai didžiausia problema.
Salubri 2013-03-14 14:58
Hmm kodėl niekas nerašo, kad priklausomybė gali būti genetiškai paveldėta. Vieni žmonės yra tiesiog labiau linke į ją būtent dėl genetinio faktoriaus. Galbūt jie nerūkė ar negėrė, bet atsirado naujų priklausomybių formų ant, kurių užsikabino. Juk visi žino, kad gėrimas ar rūkymas žalingi, o prie interneto niekas nešnekėjo, kad žalinga vat ir užsikabino.