Vokietijos vadovai gaus itin saugius telefonus  (0)

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir kiti šios šalies vadovai, kuriems prieinamos valstybinės paslaptys, netrukus gaus naujus itin apsaugotus mobiliojo ryšio telefonus, pranešė verslo savaitraštis „Wirtschaftswoche“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Diuseldorfe įsikūrusi bendrovė „Secusmart“ ir „Deutsche Telekom“ antrinė įmonė „T-Systems“ pasirašė sutartį dėl naujų šifruoto mobiliojo ryšio sistemų tiekimo, sakoma pranešime.

Skelbiama, kad Vokietijos vadovams skirti nauji mobilieji telefonai bus pirmeiji, kurie savarakiškai koduos balso skambučius ir elektroninius laiškus. Iki šiol šios šalies vadovai saugiam ryšiui turėjo naudoti atskirus prietaisus.

Iš viso Vokietijos vyriausybė užsakė apie 10 000 vadinamųjų „kriptofonų“, šifravimo mikroschemas turinčių mobiliųjų telefonų, atitinkančių saugaus ryšio linijų techninius reikalavimus. Pasak leidinio, naujieji telefonai leis naudotis ir socialiniais tinklais, tokiais kaip „Facebook“ ir „Twitter“. Iki šiol tokie tinklalapiai buvo blokuojami saugaus ryšio komunikacinės įrangos, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)