Žalių rodyklių naikinimo metas: sankryžose teks iš esmės keisti eismą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mental1ty 2013-03-22 08:29
Ko gero pasenusios naujienos, nes turbūt tai jau senokai įsigaliojo, teko pastebėti ne vieną sankryžą su nukritusiom rodyklėm jau praeitą vasarą restauruotose sankryžose. Tik iki šiol nežinojau kodėl jos dingo, o dabar viskas aišku. Geriau vėliau perskaityt, nei nežinot visai
MindaugasV85 2013-03-22 08:33
Koks vaizdingas "argumentas"... Turbūt boba sugalvojo.
Nefizikas 2013-03-22 09:02
Pas mus kaip visada: jei nevykdomas įstatymas - išleidžiamas naujas . Blogybė žalios rodyklės tame, kad daug kas (ypač moterys) pagal rodyklę sukdami galvoja, kad turi pirmumą, o policija už tai praktiškai nebaudžia - juk lenviau su radaru važinėtis, ginčų mažiau
kestutisz 2013-03-22 09:28
MKN žalių rodyklių sankryžos pas mus kaip tik vienos saugiausių - nėra tikslo padidinus greitį prašokti per žalią, galima praleisti pėsčiuosius ir ramiai nuvažiuoti kai niekas netrukdo. Yra gi ne viena sankryža kur jos nei rekonstruosi (nėra kur praplėsti) ir žmonės intensyviai vaikšto, kad į dešinę per žalią praktiškai ir nepasuksi, turi palaukti kol pėstiesiems bus raudona. Ar dar pailgins raudonos laiką (atskiras žaliias švieosforas pėstiesiems ir tuo metu papildoma raudona automobiliams) ir bus "rekonstrukcija"?
kroitus 2013-03-22 09:38
Manau, kartais tos žalios rodyklės tikrai kliudo. Yra ne kartą tekę pabuvot situacijoj, kai tokioj sankryžoj ruošiesi sukt į dešinę, bet lauki, kol srautas gatvėje, į kurią ruošiesi sukt, sumažės. Ir tau iš galo kažkas signalizuoja be perstojo, nes gi „žalia!!!“
vvv2 2013-03-22 09:40
- žalios rodyklės tikrai naudingos tik esant ne itin intensyviam eismui.
Simplicity 2013-03-22 10:07
Jei būtų normali vairuotojų kultūra, tai tų lentelių naikinti nereikėtų. Turbūt ne vienam teko pabuvoti situacijoje, kai einant per pėsčiųjų perėją ant galvos lipa ir priekaištauja per raudoną į dešinę sukantis vairuotojas Vairuotojui— raudona, pėsčiajam— žalia, bet gi yra žalia lentelė! Todėl vairuotojas turi pirmumą („pėsčiajam sustoti paprasčiau nei tonai metalo“) ir gali net nestabdęs sukti į dešinę, jei sankryžoje nėra daugiau automobilių
kestutisz 2013-03-22 10:36
Ir kaip tai padės saugumui? Dabar kaip tik spaus gazas dugnas, kad ir į šoną nusukti, ir tų pačių pėsčiųjų nepraleis - tie kurie chamiškai vairavo tiap elgsis ir toliau, tik dažniau pažeidinės (per raudoną varys ne tik tiesiai, bet ir į šoną), o normalūs bus nuskriausti dar labiau. Pilna tokių etatinių sankryžų kur profilaktiškia jau dabar galėtų policija pafilmuoti ir pridalinti baudų - už pėsčiųjų nepraleidimą, už trukdymą kitiem srautam - iš karto visi susižinotų kaip reikia naudotis ta žalia rodykle, kartais išties pagalvoji kad gal žmonės nežino kam ji skirta.
Darius55555 2013-03-22 10:36
nu jo tikrai turi būti kaip voras. Nes reikia pažiurėt į keirę.......
Simplicity 2013-03-22 11:10
ima kyšių (priklauso nuo situacijos) ir t.t. Jei visi protingai važinėtų, tai tų lentelių naikinti nereikėtų. Klerkai pasėdėjo, statistiką pavartė ir nusprendė, kad be lentelių bus geriau. Netikiu, kad naikins visur iš eilės, nurinks tik tose vietose kur jų nereikia.
kestutisz 2013-03-22 11:41
Taigi rašo - naikins ten kur rekonstrukcijos, o ką laikyti rekonstrukcija jau nelabai aiškus reikalas - greičiauaiis bet koks prisilietima sprie ženklinimo/šviesoforų, o tai reiškia turbūt visur.
kestutisz 2013-03-22 11:43
Tiesa, ne tik raudona - geltona taip pat draudžiamas signalas, baudžiamas lygiai taip pat, bet gatvėse panašu, kad dauguma į tai nekreipia dėmesio. Nekreips ir nusukant į dešinę kur anksčiau būdavo galima nusukti legaliai.
blizzard 2013-03-22 11:44
Na man asmeniškai nepatogumų dėl žalių rodyklių nėra niekada kilę, gana paprasta ir patogi taisyklė kuri padidina transporto pralaidumą sankryžose. Aišku yra tokių visokių niuansų, pvz kaip šviesoforas neveikia, privalai orientuotis pagal ženklus, taigi tokios žalios rodyklės gali tave sutrikdyti ar sumaišyti sankryžoje, kitas dalykas dėl pėsčiųjų, nors jiems ir pirmumas tačiau kitas vairuotojas važiuodamas gali apie juos nepagalvoti. Jeigu važiuoja kelios mašinos, gali susidaryt iliuzija kad tau pirmumas, pvz pravažiuos du automobiliai ir gali pagalvoti kad tau leidžiama važiuot, nors taip nėra . Bet čia tokių galima daug kur prigalvot. Kažkaip žymiai labiau supainioja, mane bent jau, papildomos sekcijos, kartais pasitaiko tokių sankryžų kur į sekcijas sudėti paprasti stiklai (be papildomų rodyklių) arba keistai įrengti šviesoforai, pirmą kartą atvažiavęs į sankryžą gali pasimest. Dar būna sankryžų kuriose vienu metu užsidega abu žali signalai ir būna tokių kur užsidega tik vienas (pvz tiesei ir į kairę), taigi vairuotojas vis vien pripranta prie to kurį dažniau mato, todėl atvažiavus prie kitos sankryžos, jis gali susipainiot ir padaryt avariją.
unytas 2013-03-22 11:48
Norint tokią sankryžą įveikti reikia ne tik žinoti Kelių eismo taisykles, bet ir turėti įgūdžių bei neblogą reakciją. tai jei suki i desne nereike skubeti KET rasoma bet jau panasei kad sukant ar manevruojat turi isitikinti kad praleidai kitas motorines transporto priemones ir kitus eismo dalivius. bet seip tos rodikles geras daiktas. o man atrodo cia neturi ka veikt ir valdzia apsuko galva tai ir daro nesamones. bet jei mazins tai tegu palieka kur yra mazas intesivus eismas ir kad nesidaritu kamsciai
Simplicity 2013-03-22 12:40
Visi supranta, kad pačios lentelės nėra blogis. Blogis mūsų keliuose — vairuotojai su savo nerašytom taisyklėm ir tragiška vairavimo kultūra. Tai ir sprendžia problemas taip, kaip išmano. Lenteles nurinks, krūmų prisodins, kad policininkai galėtų baudų kurui pasrinkti Šiaip, siūlau pasiskaityti airiškas kelių eismo taisykles ir palyginti jų formą su lietuviškų. http://www.rotr.ie/rules-for-driving/index.html Man patiko dalis apie žalią šviesoforo signalą:
Arthuras 2013-03-22 15:08
Nei kam jos kliūna, nei ką. Neteko su jomis problemų išvis turėti, nei kas pypino už nugaros. Nei ant pėsčiųjų važiuoju. Blogam šokėjui ir kiaušai trukdo... O valdininkai kaip visad - "dzin" jiems realybė, žiūri į popierius ir dėlioja ženklus kaip tik jiems į galvą šauna.
MindaugasV85 2013-03-22 15:12
Tavęs mokykloj klasiokai pirštais nebadė, kad šoki su mergaitėmis?
Smėlis 2013-03-22 16:42
Pas mus yra bardakas tiek su šviesoforų įrengimu, tiek su žaliom rodyklėm. Žalios rodyklės tikrai nieko blogo, jei jos sudėtos ten, kur jos nekenkia ir padeda. Bet yra tokių vietų, kur jos tiesiog pavojingos. Dažniausiai pėstiesiems. Taigi problema dažniausiai ne kortelėse, o jų dėliotojuose. Na ir aišku vairavimo kultūroje.
Shinigami 2013-03-22 17:53
Pilnai pritariu. Kad ir sankryža Vilniuje tarp Ozo ir Kalvarijų gatvės. Ten eismas labai intensyvus, dėl to šviesoforai labai greitai keičia spalvas. Todėl kai tik užsidega žalia šviesa pėstieji skuba per gatvę, o kai kurie vairuotojai žiūri tik į žalia rodyklę, bet ne į pėsčiuosius.
afor 2013-03-22 18:24
padarytu papildomus issukimo kelius ir visos bedos