Atlikta daugiau AMD Radeon HD 7790 spartos testų  (0)

Kompanija AMD sėkmingai pristatė savo naujoką Radeon HD 7790, o jos partneriai sėkmingai ją palaikė savo grafinių adapterių paradu. Reikia pripažinti, kad naujasis sprendimas atneša tam tikros sumaišties: skirtingai nuo kitų 7000-osios serijos atstovų, kurie priklauso Southern Islands šeimai, naujokas yra Sea Islands atstovas, kuris savo architektūra šiek tiek skiriasi nuo pirmtakų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-03-26 Atlikta daugiau AMD Radeon HD 7790 spartos testų  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir nors grafinis procesorius Bonaire kiek skiriasi nuo Southern Islands sprendimų, AMD nelabai nori akcentuoti atliktų pakeitimų, kadangi Radeon HD 7790 teks trintis tarp senų vaizdo plokščių, ir bet kokios diskusijos apie tai iš AMD pusės gali pakenkti kitų vaizdo plokščių pardavimams. Tiesa, kažkas vis tiek turėjo nukentėti – buvo atsisveikinta su Radeon HD 7850 1 GB modifikacija.

Apie architektūrinius pakeitimus turbūt geriau kalbėti tuomet, kai matysime visu Sea Islands atstovus, o dabar bene aktualiausia kompiuterių savininkams informacija bus Radeon HD 7790 spartos rezultatai, kartu pasitelkiant ir CrossFire režimą, kuris parodys dviejų GPU Bonaire atstovų efektyvumą.

Kaip taisyklė, žaidimai paprastai skirstomi į tuos, kurie puikiai išnaudoja CrossFire režimą, bei tuos, kurie nelabai supranta, kad gali pasinaudoti „dviejų galia“. Pirmuoju atveju tokiais žaidimais galima pripažinti Battlefield 3, Far Cry 3, Sleeping Dogs, kuriuose AMD naujokas pasiekia Radeon HD 7950 ir Radeon HD 7970 lygį. Savo ruožtu, nelabai jautrūs pasirodė žaidimai Hitman Absolution, F1 2012, Assassin’s Creed 3, World of Warcraft ir Skyrim.

Savo ruožtu, jei pažvelgtume į bendrus rezultatus, Radeon HD 7790 produktyvumo lygis yra visai padorus. Tiesa, kai pradedam kalba apie kainą, čia naujųjų grafinių adapterių porelė nelabai patraukli – savo kaina ji prilygsta vienai Radeon HD 7950 (čia galite peržiūrėti Radeon HD 7950 kainas ir pasiūlą Lietuvoje ), kuri su CrossFire režimu neturi problemų, kadangi kompiuteryje ji išdidžiai veikia viena.

Priminsime, jog pirmieji spartos testai buvo atlikti sintetiniame Futuremark pakete 3DMark 11 ir pagal juos galima sakyti, kad naujokas Radeon HD 7790 bus artimesnis Radeon HD 7850 (čia galite peržiūrėti šios plokštės pasiūlą ir kainas Lietuvoje ), nei žemiau likusiam Radeon HD 7770 (čia galite peržiūrėti šios plokštės pasiūlą ir kainas Lietuvoje). Galiausiai galima paminėti ir kainą švedų rinkoje – čia vaizdo plokštė kainuos apie 495 litus su mokesčiais.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: