Magija ekrane: koks yra vizualinių efektų kūrėjų gyvenimas Lietuvoje? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Bobinux 2013-03-27 09:29
Idomu kur studijuoja visi vizualiu efektu kurejai, KTU yra multimedijos studijos, tik idomu koks ten lygis ju, gal yra kas studijuojanciu ir galetu placiau papasakoti, nes svarstau apei sias studijas?
Creatium 2013-03-27 10:31
Klausimas ar Lietuvoje yra tos studijos. Nes bent prieš kelis metus, tai nebuvo lyg ir. Greičiausiai visi Lietuvos specialistai šioje srityje yra savamoksliai arba studijavę kur nors užsienyje.
infoguru 2013-03-27 12:25
Studijuoja daugiausiai namuose, nes profesionalių tokio tipo studijų LT nėra. LT poreikis tokiems dalykams santykinai mažas, o ir specialistų trūkumas. Į tokias studijas reikia žiurėti kaip į potencialią eksporto prekę. Apie KTU Multimedijos studijas galiu papasakoti. Studijų metu yra dvi specializacijos - "Multimedijos inžinerija" ir "Žiniasklaidos informacinės technologijos". Iš principo pirmoji specializacija orientuota į audio-vizualinių dalykų programavimą ir achitektūrą (Žaidimai, virtulios sistemos, mobilūs žaidimai ir pan.). Antroji specializacija orientuota į multimedijos turinio (audio-video) kūrimą tiek interaktyvioms sistemoms (pvz. 3D modeliai žaidimams), tiek internetui (svetainės), televizijai (video reportažai, reklama ir t.t.) ir pan. Darbui su TV turiniu baigiama įrenginėti studija. Darbui su vizualiniais efektais () yra keletas teorinių modulių ir keletas daugiau praktinių. Kas konkrečiau domina - klausk. Beje, jeigu patį domina tokie dalykai pa PM'ink savo darbų nuorodą.
cower 2013-03-27 14:19
studijuoti galima ir VDA-animacija.. tik vis tiek daug reiks paciam medziagos susirinkt... ir paciam mokintis.. beto kai maza rinka.. tai turi dirbti pigiausiai arba geriausiai... visiems kitiems sunkiau...
Bobinux 2013-03-27 19:11
Tai kaip supratau, multimedijos inzinerija tai tas toks labiau hardcore (prie programavimo visas reikalas), o ziniasklaidos specializacija, tai labiau meninkam, to turinio modeliu, grafiniu daliu ir pan. kurimas. dekui labai, nes tikrai siek tiek praskleide syda ta neaiskumo. O beje, tarkim rinkciausi programu sistemas, nes ir dvejoju butent tarp situ dvieju studiju. Kokokiu butent ziniu netekciu studijuojant programu sistemas, kurias gauciau studijuodamas multimedijos inzinerija (cia esme kuriant zaidimus, tinklalapius, app'sus ir tiesiog viska is multimediju srities)?
infoguru 2013-03-27 19:57
Pagrindinius programavimo, sistemų projektavimo dalykus gautum ir ten ir ten. Iš principo esminis skirtumas, kad Multimedijos technologijų studijų programa (konkrečiai Multimedijos inžinerijos specializacija) orientuota daugiau į interaktyvių dalykų - žaidimų, mobiliųjų žaidimų, grafikos, audio, interaktyvių tinklalapių, virtualių sistemų projektavimą ir kūrimą. Čia daugiau info apie programą: http://ktu.lt/if/turinys/multimedijos-technologijos-0 http://studijos.ktu.lt/studiju-programo ... nologijos/ Šiame puslapyje susirask punktą "Specializacijų dalykai" rasi daugiau informacijos apie specializacijų modulius: http://uais.cr.ktu.lt/plsql/mod_dest/st ... &p_lang=LT
Bobinux 2013-03-28 10:23
Na taip, ziurejau tuos puslapius zinoma, ir anotacijas abieju studiju programu, tiesiog norejosi ir patyrusio zmogaus isgirsti labiau viska, kaip pati studiju kokybe ir panasiai, nes bent kiek video ziurejau, tj darbai labai jau silpnoki bent jau man atrode padaryti Tiesiog, tarkim, tinklalapiu, app'su ir zaidimu kureju nuredamas buti, ziniu reikiamu negauciau studijuodamas programu sistemas taip? P.S.: ar imanoma rinktis abi specializacijas?
infoguru 2013-03-29 23:01
Ten tuos video darbus kur žiūrėjai tai praktiškai visi jie sukurti multimedijos programuotojų (informatikos specialybė/multimedijos sistemų specializacija), kadangi Multimedijos technologijų studijų programos absolventų (kūrybininkų ir inžinierių) pirmoji laida bus tik šiais metais. Kas dėl specializacijų tai eigoje turėsi pasirinkti vieną iš specializacijų, tačiau niekas netrukdys ir iš gretutinės specializacijos ar apskritai rinktis papildomai dominančius modulius net iš kitų fakultetų.