Apple ketina visiškai perdaryti iOS 7 sąsają, visa tai paveiks ir Mac OS X  (14)

Kaip žinia, kompanija Apple naują mobilios operacinės sistemos iOS versiją išleidžia kartą per metus. Kai vyko pirmosios versijos kūrimo darbai, inžinieriai nespėjo, todėl iOS kūrėjų komandą teko papildyti specialistais iš Mac OS X padalinio – pastarojo operacinė sistema šiuo metu naudojama Apple nešiojamuose ir stacionariuose kompiuteriuose. Panašu, kad situaciją kartojasi ir dabar, kadangi iOS 7 vartotojo sąsajos vėl laukia nemaži pokyčiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informuotų šaltinių teigimu, darbai prie operacinės sistemos iOS 7 vyksta lėčiau, nei planuota, taigi Apple vadovybė nusprendė papildyti programuotojų komandą darbuotojais iš Mac OS X padalinio. Tai reiškia, kad operacinės sistemos Mac OS X 10.9 kūrimo tempai šiek tiek sulėtės.

Kalbama, kad vartotojo sąsaja keisis, tačiau kokios naujovės ir patobulinimai bus, akylai saugoma nuo pašalinių akių ir ausų. Pranešama, kad mobilią platformą testuojantys darbuotojai gavo įrenginius su specialiais šviesos filtrais, labai susiaurinančiais matymo kampus, taigi, ne kiekvienas gali ramiai žvilgčioti į iOS 7 turinčius mobilius prototipus. Žodžiu, apgaubiama tradiciniu Apple paslapties šydu.

Antra vertus, yra šiek tiek informacijos apie tai, kaip sistemos dizainui įtakos padarė vyriausiasis Apple mobilių įrenginių dizaineris Jonathanas Ive'as, kuriam po Scotto Forstallo pasitraukimo nuo šiol lemta pridėti ranką ir prie programinės įrangos dizaino. Pavyzdžiui, puslapyje iMore rašoma, jog J. Ive'as atsikrato realių daiktų tekstūrų, kurias taip mėgo S. Forstall, ir tai džiugino vienus programinės įrangos kūrėjus, tačiau liūdina kitus. Kaip gi viskas atrodys, matyt, galėsime susipažinti per artimiausią Apple renginį – Worldwide Developers Conference 2013, kuris vyks birželio 10 – 14 dienomis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: