Teigiama, jog AMD pristatys net 5.0GHz dažniu besidarbuojantį „FX“ serijos procesorių  (5)

Asmeninių kompiuterių aparatine įranga besidomintys technologijų mėgėjai veikiausiai žinos, jog sparčiausias šiuo metu rinkoje siūlomas AMD procesorius yra „FX-8350”. Jis priklauso „Vishera“ grupei, o jį sudaro aštuoni „Piledriver“ branduoliai. Visgi AMD ruošia naujieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minėtas „AMD FX-8350“ procesorius dirba įprastu 4.0GHz dažniu bei gali dirbti 4.2GHz Turbo režimu. Visgi flagmano vardą jam netrukus, kaip rašo portalas „Hexus“, teks perleisti „Centurion“ kodinį vardą turinčiam procesoriui, kuris darbuosis net 5.0GHz dažniu.

Nepaisant „nežmoniško“ efektyvaus dažnio, naujasis AMD flagmanas neva priklausys tai pačiai „Vishera“ grupei, kaip ir „FX-8350“. Ir nors „Hexus“ yra užtikrinti 5.0GHz dažniu, neaišku, ar tai bus įprastas dažnis, ar dažnis Turbo režimu, ar tokį dažnį bus galima pasiekti kažkaip kitaip.

Kitas „pasakiškas“, ir neveltui kabutėse, dalykas bus procesoriaus kaina. Neva tokie procesoriai bus specialiai atrinkti, tad jų kaina sieks apie 800 JAV dolerių. Jų skaičius bus ribotas. Tiesa, technikos entuziastai iškart pasakys, kad ši kaina iš tiesų yra pasakiška, kaip kad mes minėjome pradžioje. Taip yra dėl to, jog dabar prieinamas „FX-8350“ kainuoja apie 200 JAV dolerių.

Kad ir koks dažnis bebūtų, nors ir 5.0GHz, jis procesoriaus nepavers nenugalimu, kuris galėtų konkuruoti su „Intel“ produktais aukščiausioje klasėje. Ir nors prie tokio AMD procesoriaus galime tikėtis nemokamų žaidimų, atsiras mažai vartotojų, kurie sutiks mokėti apie keturis kartus daugiau, o žmonės, kurie procesoriaus taktinį dažnį kelia savo malonumui, 5.0GHz ribą pasiekia ir su „FX-8350“. Kai kam nerimą kelia ir artėjančio lusto suvartojama energija bei aušinimas, bet sakoma, jog pastarasis bus „paremtas tik oru“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: