Šiaurės Korėjos kosminės raketos kurtos branduolinio ginklo gabenimui  (0)

JAV specialistai ištyrė 2012 metų gruodį paleistos Šiaurės Korėjos raketos „Unha-3“ nuolaužas, kurios buvo iškeltos iš Ramiojo vandenyno. Kaip anksčiau teigė pačios Šiaurės Korėjos vadovybė, ši raketa į orbitą išvedė palydovą „Kwangmyongsong-3“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenta.ru skelbia, kad JAV inžinieriai iš nuolaužų atkūrė raketos sistemas ir apibrėžė šios raketos panaudojimo sferas. Inžinierių gauti duomenys, sugretinti su JAV žvalgybos surinkta informacija, leidžia daryti išvadą, kad raketa gali būti panaudota ir branduolinio užtaiso gabenimui.

Be to, raketos aerodinaminių elementų medžiagos, jų tvirtumas, forma ir kiti techniniai parametrai liudija apie tai, kad raketa iš pat pradžių buvo kuriama kaip branduolinių užtaisų, o ne kosminių aparatų nešėja.

„Į mūsų rankas patekus viršutinei raketos daliai, mums pavyko surinkti ir išanalizuoti labai svarbią informaciją. Nuolaužų analizė pastūmėjo mus link išvados, kad tai – kovinės galvutės konteineris“, – pareiškė tyrime dalyvavęs ekspertas.

JAV gynybos ministerijos žvalgybos valdyba kovą pareiškė, kad „gana tikėtina“, jog Šiaurės Korėja turi branduolinį ginklą, kurį į taikinį gali nugabenti turimomis raketomis. Vis dėlto ši valdyba pabrėžė, kad tokios informacijos patikimumas kol kas nėra pakankamas.

Pačios Šiaurės Korėjos valdžia ne kartą pareiškė, kad turi nedidelių gabaritų branduolinių užtaisų, kuriuos galima montuoti ant tolimojo nuotolio raketų. Tačiau raketų su tokiais užtaisais bandymų Pchenjanas kol kas nėra atlikęs. Iki šiol Šiaurės Korėja raketų ir branduolinių užtaisų bandymus vykdė atskirai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)