A. Anušauskas: pokyčiai JAV priešraketinės gynybos politikoje – manipuliacijomis pasiekta Rusijos pergalė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2013-03-20 01:11
Išties jaučiuosi nesaugiai čia būdamas, jei kils karas tarp JAV ir Š.Korėjos, tai galima numanyti, kad Š. Korėjai į pagalbą stos Iranas, galbūt Kinija, padėti JAV bus priverstos NATO šalys, o tuo metu Rusija smogs į rytų Europą, taigi ir į Lietuvą...
- 2013-03-20 01:51
Pasiųstų nafik visas šalis iš NATO, kurios neskiria 2% BVP gynybai, ir baigtųsi polemikos. O tai dabar visa NATO ant Amerikos, o patys nieks nenori nė piršto pajudint savo saugumui... Nereiktų tada žiūrėt, kur Amerika statosi savo raketas.
vvv2 2013-03-20 08:41
- Mane tai "pribloškia" Jūsų atsilikimas (sustingimas kažkur ties 1960m)..
Arns 2013-03-20 10:26
Iš principo taip ir turėjo baigtis mini šaltasis karas. Dabar viskas persikelia į Ramiojo vandenyno regioną, kur kyla ne tik Š. Korėjos burbulas, bet ir smarkiai auganti Kinijos karo mašina. Pastaroji, skirtingai negu Rusija, gali būti labiau suinteresuota atsiimti savo žemes. Plius tame regione dabar visas ekonomikos centras, bet koks per didelis laisvumas gali pasaulio ekonomiką nustumti kelis dešimtmečius atgal. Tie 2% nieko negelbėtu, pvz jau turime Libijos atvejį, kai per kelias dienas Prancūzai su Britais iššaudė savo turėtą amuniciją, ir dar skolinosi iš kitų valstybių... Kažin ar savo karių rengimas ir ginklavimas kažką turėtu naudingo, kada viskas remiasi į tai, kad mus turi pridengti, o priedangos valstybės to nesugeba padaryti... Čia jau reikėtu ne NATO pajėgų, o ES,kad visi mestusi į vieną biudžetą ir būtu perkama tai ko iš tikrųjų reikia, o ne tai ką išgali viena valstybėlė. Gi kur jau kur, bet Europoje gyvuoja vienos mažiausių pasaulyje valstybių, su didžiausiais interesais pasaulio reikaluose.
šakės 2013-03-20 11:00
, kokias savo žemes? Keletą mažų salų?
wolas 2013-03-20 11:41
Kokius vėjus čia rašot? Čia gi ir totaliam idiotui buvo aišku, jog tos raketos yra nukreiptos prieš Rusija. Priešraketinė sistema Lenkijoje šalia Rusijos sienos nuo Irano ar Š. Korėjos... ar jūs tikrai ant tiek kvaili, kad tikit šita propaganda? ... Gėda.
Kirtiklis 2013-03-20 12:00
Jo jo, čia utopinis variantas tavo pateiktas. Realiau kyla karas tarp Š.K ir JAV. Š.K sutriuškinama (gal nukenčia P.K) ir pakeičiama santvarka. Rusija nei ten puls kažką nei ten ką, gal prisidėtų likviduojant Š.K taip pat Kinija jungtus, nes ir tai pabodo Š.K. Ir iš kur čia vyraujanti nuomonė kad Š.K,Kinija,Iranas,Rusija - kad vienam bloke ir kartu kariautų?
Arns 2013-03-20 12:33
Kirtiklis, po tokios ilgos smegenų plovimo kompanijos, ypač holivudinės, daugelis visko bijo. Aišku neatmestinas atvejis, kad kvailos agresijos atveju, kai viena pusė tiesiog paskelbia karą ir tiek, būtu tam tikri padariniai. Bet kaip rodo paskutiniai karai, pradedant Persijos įlankos konfliktais, baigiant Libijos atveju, niekas nesiveržia pradėti pasaulinį karą. Ir tikrai Š. Korėjos gynybos, jei pastaroji pradėtu pati agresiją, nesusilauktu daugiau nei žodinės, vien iš principo norint pasiginčyti su kita puse. Šakės, ne teritorijos dydis svarbiausia. Kinijos ir TSRS santykiai nemažai atšalo dėl kelių "salų", suneštų upės, kurios niekam nepanaudojamos. Tačiau tai principo ir garbės reikalas. Šiuo atveju, Kinijos norimos susigrąžinti į įtakos zoną, tikrai gana reikšmingos. Tik aišku abejotina, ar dabartinė Kinija, kuri gyvena permainų laikotarpiu, ir bent viešai neturi revanšistinių vadų, daugiau apart nuolatinio prisiminimo ką darytu.
marko 2013-03-20 17:16
Pamirskit jus ta kinija. Jai maziausiai yra noras pradeti kariauti su kuo nors, nes momentaliai visi kinijos fabrikai gaminatys nike maikes, kedus, dzinsus, puodelius, telefonus, lekstes, patalyne sustotu ir milijardai zmoniu netektu darbo. Valdzia butu priversta atsistatydinti, netgi tokioje "demokratijoje" kaip kinija. Realistinis variantas greiciausiai: Iranas + Sirija+Palestina+Irako antiamerikietiskas judejimas VS Amerika+Izraelis+ES(+Lietuva) Rusijos pozicija - greiciausiai naudojantis situacija, kai visas demesys ir pagrindas sutelkta arabijos puseje- karta ir visiems laikams parodyti JAV + ES savo vieta. Blogiausiu atveju "islaisvinti" prarastas "buvusias TSRS respublikas, kaip karta jau buvo dare. Ir pasinaudoti ju "gerove" ka jie susikrove per tuos 20m. Nesuprantu kam taip smarkiai ir sparciai ginkluotis 21 amziuje, jeigu niekam nesiruosi ir visi kariniai variantai neimanomi? O gi tam - kad reikes "gintis" nuo galimu priesu. Pasaulio ekonomika skaiciuoja paskutinius metus, suirute neisvengiamai uzprogramuota. Kas is to seka patys zinot. Lietuvai geriausia strategija - su tokiom pajegom ir finasavimu, kaip dabar - pasiduoti, uzmirsus visus isdidumus. Kruopsciai apgalvojant pokario atstatymo, bei "eilinio" nepriklausomybes atgavimo strategija. Svieciant zmones kaip elgtis pavojaus atveju, irengti daugiau pozeminiu bunkeriu, bei sleptuviu. Pasirupinti chemines atakos apsisaugojimo priemonemis. Skiriti demesi medicinai(medikamentu atsargos) ir maisto atsargu kaupimui. Investuoti į nemokamas medicinos studijas( O ne i duomaziu kurejus IT-isnikus) ir zemes ukio pramone, t.y. remti visokius ukininkus. Sumazinti PVM maisto gamybai. Pasiekti tiksla per artimiausius metus aprupinti sali savos gamybos maisto produkcija, o ne atveztinem prekem.
vvv2 2013-03-21 08:30
- Senas (senovinis/sustingęs) mąstymas. Rusijai visai nieko nereiškia Lietuva, o Baltarusija su Ukrajina ji ir taip turi. Daug įdomesnis, pastebėtas dar Briežnewo laikais, yra Afganistanas. Pagal oficialią versiją jį "išlaisvinti" paprašė pati Afganistano laikinoji vyriausybė, o tikslas "išlaisvinti" slypi labai perspektyviam išėjime į Indijos vandenyno rinką!
nondescript 2013-03-21 08:58
Lietuvą Rusija jau ir taip laiko savo įtakos zonoj, o jei būtų karas, pasiųstų kelis tankus ir pasibaigtų čia yra įtakos zonų pasiskirstymas tarp Rusijos ir JAV ir mūsų interesai čia nieko nereiškia, mes galim tik pasirinkti vienus arba kitus. O dėl Š. Korėjos, dėl tokių ekstremistų nei Rusija nei Kinija rankų nesiteps, geriausiu atveju duos kokios surudijusios technikos, bet patys tikrai nesikiš.