Didžiausias pasaulyje vilkikas – 1000 AG ir 65 km/val. greitis (Video)  (0)

Prancūzijos kompanija „Nicolas“, gaminanti itin galingą techniką, gali pasigirti, kad savo arsenale turi didžiausią pasaulyje vilkiką. Tai oficialiai užregistruota Guinesso rekordų knygoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, matyt, kad šiam vilkikui būtų galima priskirti ir dar keletą rekordų, bet kol kas jie nėra užregistruoti.

Šie vilkikai pirmiausiai skirti naudoti kasyklose, bet, esant reikalui, gali būti panaudoti ir kitais tikslais. „TRACTOMAS“ pavadinimą gavęs vilkikas yra varomas 1 000 AG varikliu, kurio darbinis tūris yra 27 l.

Vien iš pažiūros galima spręsti, kad tai – neeilinis vilkikas. 10 m ilgio, 3,5 m pločio ir 4,6 m aukščio monstras iš karto išsiskiria iš kitų vilkikų. Vairuotojo kabina paimta iš masinės gamybos modelių, visa kita yra specialiai būtent šiam vilkikui sukurta konstrukcija. Bendra vilkiko masė siekia 71 t.

Vilkikas paprastai tampo auto junginius kurių masė siekia 535 t. Posūkiuose ar įkalnėse pilnai pakrautas vilkikas su priekabomis juda 10 km/val. greičiu. Tiesiojoje greitis didėja iki 50 km/val. Maksimalus tuščio vilkiko greitis – 65 km/val. Gamintojas teigia, kad vilkikas aprūpintas specialia įranga gali dirbti 50 laipsnių karštyje ir tai visiškai nekenkia šiai technikai.

Keletas tokių vilkikų jau gerą pusmetį sėkmingai dirba Australijoje esančiose kasyklose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Cargonews.lt
Cargonews.lt
(6)
(1)
(0)

Komentarai (0)