AMD pristato naują APU lustų seriją, veikiausiai joje išvysime ir ARM produktus  (4)

Kompanija AMD vakar pristatė „G“ serijos APU lustus. Šie lustai turi kodinį vardą „Kabini“, o patys galingiausi pasižymi iki keturių „Jaguar“ branduolių. Naudojamas grafinis posistemis yra iš „Radeon HD 8000” šeimos, o tariamas energijos suvartojimas ypač mažas - 9-25W ribose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

AMD pasakė, jog naujieji lustai yra pritaikyti naudoti pramoninėje kontrolėje ir optimizavime, žaidimų sistemose, tinklo įrangoje, televizoriuose ir taip toliau. Procesorių kainos, priklausomai nuo modelio, svyruos tarp 49 ir 72 JAV dolerių, nors vienas lustas serijoje be GPU kainuos kiek mažiau.

Pristatyti penki „G“ serijos APU lustai. Štai „GX-420CA“ ir „GX-415-GA” turi po keturis branduolius, o jie darbuojasi atitinkamai 2.0GHz ir 1.50GHz dažniais. Pirmasis procesorius turi galingesnį vaizdo branduolį, „Radeon HD 8400E”, tuo tarpu kitas - „Radeon HD 8330E”.

Dar du modeliai, tiksliau „GX-217GA” ir „GX-210HA“, turi jau tik po du branduolius, kurie dirba atitinkamai 1.65GHz ir 1.00GHz dažniais. Jų turimi vaizdo branduoliai dar lėtesni, nes atitinkamai yra „Radeon HD 8280E” ir „Radeon HD 8210E”. „GX-416RA” yra be grafinio lusto.

Nieko nenustebinsime pasakę, jog visi minėti procesoriai yra paremti x86 architektūra. Tai pasimato ir naujame „G“ serijos logotipe. Jo dešinėje pusėje, apačioje, mes matome raidę „X“, kuri veikiausiai reiškia, kad lustai yra x86 architektūros. Žinant, jog AMD ruošiasi pristatyti ir ARM architektūra paremtus lustus, labai galimas daiktas, jog artimoje ateityje vietoje „X“ raidės logotipe išvysime ir „A“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: