AMD pristatė dvigalvį galiūną „Radeon HD 7990”, su juo duoda net aštuonis žaidimus  (10)

Kaip ir buvo tikėtasi, kompanija AMD šiandien pristatė dvigalvį galiūną „Radeon HD 7990”, taip norėdama susigrąžinti konkurentui „nVidia“ perleistą karūną vaizdo posistemių rinkoje. Naujasis vaizdo posistemis neveltui „dvigalvis“, nes jį sudaro du „Tahiti XT“ lustai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įprastai vaizdo plokštės turi vieną lustą montažinėje plokštėje, tačiau ne „Radeon HD 7990” atveju. Čia greta dirba net du minėti „Tahiti XT“ lustai. Šiuose branduoliai darbuojasi efektyviu 1.0GHz dažniu, o esanti net 6GB dydžio GDDR5 tipo darbinė atmintis netgi 6.0GHz dažniu.

Kalbant apie tranzistorius ir kitas vaizdo plokštės specifikacijas, kompanija pažymi, jog nereikėtų visko sudėti, o tiesiog įsivaizduoti kaip dvigubą visumą. Taigi čia yra 2x 4310 milijonų tranzistorių, 2x 384 bitų pralaidos darbinė atmintis, 2x 32 ROP bei 2x 256 TMU vienetai.

Vaizdo plokštę jau apžvelgė daugelis technikos portalų, o pažiūrėti testus galite čia, čia ir čia. „AMD Radeon HD 7990” kainuoja 1000 JAV dolerių, bet prie to gaunate net aštuonis žaidimus: „Far Cry 3”, „Far Cry 3: Blood Dragon”, „Bioshock Infinite“, „Tomb Raider“, „Crysis 3”, „Sleeping Dogs“, Deus Ex: Human Revolution“ bei „Hitman: Absolution“. Įspūdinga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (10)