Teigiama, kad nevisi maitinimo šaltiniai palaikys artėjančių „Intel Haswell“ lustų naujoves  (1)

Lustų gamybos giganto „Intel“ naujos kartos „Haswell“ procesoriai, žinomi oficialiu „ketvirtosios kartos „Core“ procesoriai“ vardu, pasirodys jau netrukus, birželio 3 dieną. Kad ir kaip bebūtų, aiškėja detalės, dėl kurių dabartinių asmeninių kompiuterių turėtojai gali sunerimti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai daugelis žinojo, jog reikės pirkti procesorių ir naują pagrindinę plokštę, maža dalis manė, jog gali netikti senas maitinimo šaltinis. Taip yra dėl to, jog pigesni maitinimo šaltiniai nebus pajėgūs procesorių varyti jam esant taip vadinamoje C6/C7 energijos fazėje dėl to, kad žvelgiant į specifikacijas aiškiai parašyta, jog reikia minimaliai 0.05 ampero 12V2 energijos linijoje.

Kalbant paprastai, dažnas pigesnis maitinimo šaltinis tiesiog neatitinka minimalių reikalavimų, kas gali reikšti, jog sistema taps nestabili ar visiškai išsijungs. Senesnės kartos „Sandy Bridge“ ir esamos kartos „Ivy Bridge“ reikalauja žymiai daugiau amperų, kas sukelia mažiau problemų.

Kaip nurodo portalas „VR-Zone“, net yra sudėtinga pasakyti, ar jūsų turimas maitinimo šaltinis atitinka „Haswell“ reikalavimus. Taip yra dėl to, kad maitinimo šaltinių gamintojai, net ir ypač brangių, nenurodo minimalų apkrovos specifikacijų. Pavyzdžiui, „Corsair“ to išvis nemini.

Apeiti problemą dalinai galima bandant pasižvalgyti į kokybiškas maitinimo šaltinių apžvalgas kompiuterinės technikos portaluose. Galų gale viskas, matyt, bus taip, jog maitinimo šaltinis veikiausiai turės „tinka ketvirtosios kartos „Core“ procesoriams“ logotipus. Kito kelio tiesiog nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (1)