„Facebook“ nebenori, kad socialiniame tinkle būtų pjaustomos galvos  (0)

Sulaukę didelio visuomenės pasipiktinimo, socialinio tinklo „Facebook“ atstovai nusprendė nebeleisti talpinti vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuota, kaip žmogui nupjaunama galva.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę socialiniame tinkle žaibišku greičiu išplito vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip kaukę dėvintis asmuo nupjauna moters galvą. Manoma, kad tai įvyko Meksikoje.

Ir nors „Facebook“ nariai informavo socialinio tinklo administratorius apie žiaurų vaizdo įrašą, jis nebuvo pašalintas.

„Facebook“ tuomet nurodė, kad tokių vaizdo įrašų nepašalina, nes žmonės turi teisę rodyti (ir matyti) pasaulį tokį, koks jis yra. „Žmonės dalijasi šiuo vaizdo įrašu tam, kad juos pasmerktų. Kaip TV naujienose dažnai rodomi žiaurūs vaizdai, taip ir „Facebook“ nariai gali dalintis tokiais vaizdo įrašais, kad atkreiptų dėmesį. <...> Nors šis vaizdo įrašas yra šokiruojantis, mes siekiame išsaugoti žmonių teisę apibūdinti, atvaizduoti ir komentuoti pasaulį, kuriame mes gyvename“, – nurodė socialinis tinklas.

Tačiau JAV Šeimos saugumo internete institutas (FOSI) pareiškė, kad tokių vaizdo įrašų žiaurumas peržengia ribas. „Mano vertinimu, „Facebook“ šįkart apsiriko“, – teigė organizacijos vadovas Stephenas Balkamas. 

Kitų šalių organizacijos taip pat ragino „Facebook“ apsvarstyti situaciją dar kartą, nes tokių vaizdo įrašų peržiūros gali padaryti ilgalaikę psichologinę žalą, ypač vaikams ir jaunimui, kurių šiame tinkle apstu.

Po kelias dienas trukusių konsultacijų ir pokalbių su įvairiomis organizacijomis, „Facebook“ atstovai pakeitė nuomonę. Taigi nuo šiol socialiniame tinkle neliks tokio pobūdžio vaizdo įrašų.

Tiesa, internete apstu kitų svetainių, kur galima rasti žiaurių vaizdo įrašų. Juos leidžiama įkelti net į „YouTube“, tačiau toks turinys pažymimas kaip skirtas suaugusiems, o norint jį peržiūrėti reikia prisijungti prie tarnybos su pilnamečio profiliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)