Nuosavas pistoletas – 3D spausdintuvu (Video)  (2)

3D spausdinimo technologija sparčiai skverbiasi ir į savadarbių ginklų gamybos sritį: 3D spausdintuvais jau gana seniai galima pasigaminti įvairių šaunamųjų ginklų dėtuves, spynos mechanizmo fragmentus ir kitas ginklų dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, kad jos yra ne metalinės, o plastikinės, 3D gamybos entuziastų nesustabdo: pasak jų, nors savadarbiai šaunamieji ginklai neprilygsta tikriems gamykliniams, tačiau jie bent jau kurį laiką gali būti visiškai funkcionalūs. Tai reiškia, kad jais iš tikrųjų galima šaudyti tikrais šoviniais.

Ką tik paaiškėjo, kad projekto „Defense Distributed“ įkūrėjas Cody Wilsonas, didelis 3D spausdintuvais gaminamų ginklų entuziastas, pranešė sugebėjęs savo 3D spausdintuvu iš plastiko pasigaminti visiškai funcionalų pistoletą. Jis taip pat informavo per artimiausias 2 savaites šio ginklo CAD failus ir brėžinius kartu su surinkimo instrukcijomis paskelbsiantis internete. Taigi, praktiškai kiekvienas, turintis prieigą prie 3D spausdinimo įrangos, galės pasigaminti šaunamąjį ginklą, kurio nepavyks aptikti metalo ieškikliu (jei dėtuvėje nebus įdėti šoviniai), skelbia „Mashable“.

Pasak C.Wilsono, tokiu savadarbiu pistoletu bus galima paleisti kelis šūvius, kol jis aptirps ar suskils. Pasak jo, iki oficialaus šio ginklo bandymų pristatymo jis nenorįs atskleisti daugiau informacijos, tačiau paminėjo, kad pirmasis pasaulyje vien tik 3D spausdintuvu pagamintas šaunamasis ginklas sudarytas iš 12 dalių. Visos jos atspausdintos naudojant itin patvarų ABS+ tipo plastiką.

C. Wilsono teigimu, šiame pistolete bus tik viena metalinė dalis: daužiklis. Visos kitos, įskaitant vamzdį, bus iš plastiko. Leidinys primena, kad savadarbio šaunamojo ginklo, pavadinto „Wiki Weapon“, kūrimo darbai vyksta nuo praėjusios vasaros. JAV įstatymai draudžia pardavinėti ginklus, kurių negalima aptikto metalo ieškikliais, tačiau „Defense Distributed“ neketina nieko pardavinėti. Ji tik paskelbs savojo ginklo brėžinius ir 3D spausdinimui būtinus failus, taigi, formaliai įstatymo nepažeis.

Jei tai bus padaryta, apžvalgininkų manymu prasidės savadarbių 3D ginklų, kurie bus prieinami visiems, turintiems interneto ryšį ir 3D spausdinimo įrangą, era. Kad pasaulis dėl to netaps saugesnis, akivaizdu, bet daugelio šalių teisinė sistema dar nėra nespėja dorotis su technologijų raidos keliamais iššūkiais.

Šiame vaizdo siužete – pasakojimas apie „Defense Distributed“ projektą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(0)
(0)

Komentarai (2)