Apple patentuoja netradicinės formos akumuliatorius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kazkas 2013-05-04 11:23
Retorinis klausimas: įdomu, jei jie kiaušinių formos akumuliatorių užpatentuotų, tai man tektų teismo sprendimu saviškius nusipjaut ar ne?
Creatium 2013-05-04 11:34
Jeigu pas tave ten kabo akumuliatoriai - tuomet taip. Atminkit, kad patentuoja ne formą, o tos formos kažkokį daiktą. T.y. šiuo atveju pleišto formos akumuliatoriai. Ne pati pleišto forma patentuojama, o tai, kaip kuriami tokios formos akumuliatoriai. Ir iš esmės pilnai suprantamas dalykas. Niekas dar lyg ir nebuvo tokių sukūręs, o patentai padės šį kūrinį apsaugoti nuo įvairių kopijuotuojų (ypač Kinijoje). Ir nors kinams nelabai rūpi patentai, tačiau juos turint bus žymiai paprasčiau siekti uždrausti pardavinėti tokius įrenginius daugelyje šalių. Jeigu tu sukurtum kiaušinio formos akumuliatorius, tai manau, kad pats norėtum juos užpatentuoti.
šakės 2013-05-04 12:36
Nesutinku. Įsivaizduok, tarkim statau kokį priestatą prie sodo namelio ir man prisireikia tam tikros formos medinio pleišto. Tai aš jį tokį išsipjaunu ir nesuku galvos. Tas pats ir šiuo atveju su akumuliatoriais. Jei gaminu kokį prietaisą ir man lieka tam tikros formos erdvės, tai gal aš tokį akumuliatorių užsakysiu pas tiekėją. O dabar pyst, pasirodo pažeidžiu kažkieno patentą. Tuo labiau, kad, atrodo, tai nepagerina akumuliatoriaus parametrų. Tokios kompanijos, kurios patentuoja akivaizdžius dalykus (kaip kad ir taip plačiai naudojami pirštų gestai), tiesiog prašosi būti nekenčiamos.
Creatium 2013-05-04 13:09
Na, matai.. Mums atrodo, kad pleišto formos akumuliatoriai yra toks pat "sudėtingas" dalykas, kaip kad medžio pleištas. Vis gi nebūčiau linkęs manyti, kad tokios formos akumuliatorių yra taip pat lengva pagaminti (aišku, sąlygiškai), kaip ir medinį. T.y. akumuliatoriai susideda ne iš vientisos masės, kad galima būtų viso labo apšlifuoti ir jau turėsi kokią tik nori formą. Kitaip kyla klausimas kodėl niekas tokių formų akumuliatorių nenaudojo anksčiau. Kad ir pavyzdžiui automobiliuose arba tuose pačiuose kompiuteriuose. Ta pati Apple (ar kiti gamintojai, turintys tokių formų laptopus), jeigu tai lengva labai pagaminti, galėjo jau seniai į savo Air sumontuoti tokius akumus Kitas dalykas - patentai niekada neriboja tų dalykų naudojimo. Nori - susimoki kažkokį mokestį ir naudok į valias.
kazkas 2013-05-04 13:19
Tikrai nemanau, kad didesnėm kompanijomos, kad ir pvz Samsung būtų labai sudėtinga pagaminti kažkokios formos akumuliatorių. Esmė tame, kad žiūrint į Apple jau graudu darosi, nes vietoje to, kad bandytų kurti užsidirbti kuriant kažką inovatyvaus, tai daro per teismus ir (manau nesuklįsiu pavartodamas tą žodį) religinio pobūdžio reklamą.
immortallt 2013-05-04 14:00
Mano dell'o akumas irgi nėra stačiakampio formos, o netaisyklingos. Šitas patentas galioja tik JAV berods ir nuo jokių kinų neapsaugos.
MindaugasV85 2013-05-04 14:22
Pirkti Apple gaminius, tai prisidėti prie visos šitos beprotybės klestėjimo.
Shinigami 2013-05-04 14:25
Kiek žinau, akumuliatorių (elementų) yra įvairaus dydžio ir formų. Monetos formos, stačiakampio formos, kvadrato formos, cilindro formos. O gerai paieškojus manau galima rasti ir kitokių formų. O kodėl pas visus yra dažniausiai plokšti stačiakampiai? Tai yra todėl, kad staklės juos gaminančios yra šitaip pagamintos. Norint gaminti kitokios formos reiktu greičiausiai naujų staklių. O tai papildomos išlaidos ir brangesnis galutinis produktas. Todėl niekas kol kas su tuo nepradeda. Nors ir visi galėtu. Todėl patentuoti kažką apie ką visi jau seniai žino bet nenaudoja, nes esamu momentu tai yra ekonomiškai nelabai naudinga, yra visiškas absurdas.
Foxman 2013-05-04 14:31
Jei kompanija gamina akumuliatorius tai ji gali kokia nori forma gamint. Tiesiog dabar kvadrato arba cilindro formos akumas yra pigiau ir efektyviau gamint. O kiti negamina trikampių, nes jiems to nereikia. Nors palygink skirtingų PC modelių akumuliatorius ir pamatysi, kad kiekvieno yra skirtingi tačiau jie ne Apple ir nepatentuoja formų. Ir aplamai manau tas pleišto formos akumuliatorius bus kokių trijų celių (akumuliatorių) derinys kaip ":." ir sudėtos į plastikinį pleišto formos dėklą. Tokį va dabar per 5 minutes galiu padaryt.
Shinigami 2013-05-04 14:44
Kol vieni patentuoja formas, kiti išradinėja baterijas kurios galėtu būti bet kokios formos.
Paprastas_zmogus 2013-05-04 14:52
O jūs, žiopliukai, suprantat, kad čia ne Apple kaltė, kad U.S. patentų sistema kreiva? Kodėl nedaryt, jei leidžiama? Kodėl nedaryt, jei vistiek padarys kažkas kitas? Eilinį kartą susirinkę Apple heiteriai demonstruoja elementarių dalykų nesuvokimą
Shinigami 2013-05-04 15:02
Čia obuolio fanbojai nesupranta elementarių dalykų. Kad kompanijoms užsiimančios tikromis inovacijomis net į galva nešauna patentuoti formas, o ne inovacijas. P.S. baterijos forma visu pirma priklauso nuo įrenginio kuriam ji skirta formos. O visi telefonai ir laptopai yra stačiakampio formos, kol kas. http://img.diytrade.com/cdimg/1509713/2 ... y_pack.jpg
Paprastas_zmogus 2013-05-04 15:07
Aha... Verslo korporacijos yra tokios gerutės ir pūkuotos ir nedaro to paties, ką Apple daro... Aha, kur gi ne... :D Ir čia visi didieji inovatoriai susirinkę, kurie Amerikoj gyvena ir Apple savo patentais juos skriaudžia...
Foxman 2013-05-04 15:34
Laukiam šaltinių kur kitos galingos kompanijos patentuoja kaip mažvaikiai... Be to ar prieš Apple buvo kada kivirčai dėl panašiai atrodančių telefonų, kompiuterių? Ar Nokia, Samsung, IBM ar Semens kada patentavo formas ar kitus beverčius menkniekius?
Anonymous 2013-05-04 15:59
Vėjai. Eilinį kartą Apple patentuoja neegzistuojančius dalykus. Kad tik pasipelnyti iš tų žmonių kurie išties kuria kažką. Kad tik stabdyti inovacijas.
šakės 2013-05-04 16:00
Legalu != etiška. Pasipiktinimas kompanijos neetiškais veiksmais lygu buvimui heiteriu? JAV yra tokia viena populiari religinė bendruomenė - scientologija. Nors ir yra akivaizdu, kad jos paskirtis ir struktūra skirta pinigus melžti iš narių, žinai kokie yra vadovų kontrargumentai į kritiką? "Užsičiaupkit heiteriai" ir teismai. Nieko neprimena? Kai bus kitas straipsnis apie kitos kompanijos abejotiną poelgį, reikšime pasipiktinus tai kompanijai. Šio straipsnio "herojė" - "Apple". Be to, kas per argumentas "visi taip daro, todėl taip daryt yra gerai"? Tuo labiau, kad ne visi taip daro. P.S. Per daug myli šitą kompaniją, kad išliktum šalto proto.
Paprastas_zmogus 2013-05-04 16:24
Ir ką tu čia matai neetiško? Kompanija bando patentuoti (įsiskaityk į žodį BANDO) principą, kuris leistų gaminti kitokios formos baterijas. Ten nėra patentuojama forma, o principas, kaip viskas būtų išdėliota tos baterijos viduje. Tai kuo čia piktintis? PS. myliu ne kompanijas, o technologijas. Ko deja nepasakyčiau apie įvairiaus plauko heiterius.
Foxman 2013-05-04 17:48
Absoliučiai tave Apple pavergė...
Paprastas_zmogus 2013-05-04 17:55
Nu tai apšviesk mane, kad telefonų rinkoj iki Apple įdomaus buvo... Absoliuti dauguma žmonių naudojo dumbfonus, nebuvo jokio programėlių verslo, nebuvo tiek stiprių platformų, nebuvo tokio supporto, nebuvo tokių bendruomenių (kaip XDA, Jailbreaker'iai) ir galų gale, nebuvo softo (Symbian daugiau nei 5 metus stovėjo vietoje). Na tai apšviesk mane....
Foxman 2013-05-04 18:19
. Ir niekada negirdėjau, kad buvo karai pasitelkiant neetiškus kelius (kaip patentuot daiktų išdėstymą erdvėje).