Harvardo mokslininkų sukurtas robotas-bitė pakilo pirmajam skrydžiui (Video)  (3)

Harvardo mokslininkams pavyko atlikti pirmąjį bitės dydžio roboto „RoboBee“ bandomąjį skrydį, skelbia Mashable.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skraidančio roboto kūnas pagamintas iš anglies pluošto, o sparnai suplasnoja 120 kartų per sekundę. Jis sveria vos 80 miligramų, o sparnų ilgis siekia 3 cm.

Kiekvienam sparnui galima siųsti skirtingas komandas, todėl robotas gali ore atlikti įvairias figūras ir balansuoti aplinkoje, prisitaikydamas prie kintančių sąlygų ar vėjo gūsių.

„Aš tai bandžiau atlikti pastaruosius 12 metų. Visa tai pavyko tik dėl laboratorijos pasiekimų gamybos, medžiagų ir dizaino srityse. Ir robotas veikė išties puikiai, – sakė „RoboBee“ projekto vadovas Robertas J. Woodas. – Dabar galėsime atlikti tuzinus kitų bandymų, tokių kaip agresyvesni manevrai ir nusileidimas.“

Mokslininkai teigia, kad šis robotas ateityje galės atlikti aplinkos stebėjimo, paieškos ir gelbėjimo operacijas. Robote panaudotos medžiagos ir įvairūs komponentai gali pasitarnauti ir kitose srityse.

„Šis projektas paskatins kitus mokslininkus ir inžinierius kurti mažesnes baterijas, tobulinti valdymo sistemas ir pagaminti dar tvirtesnes, lengvesnes medžiagas“, – sakė R.J.Woodas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: