Išmanieji telefonai sukelia priklausomybę ne prasčiau nei kokainas  (0)

Neseniai įvykusio Google valdybos pirmininko Eric Schmidt pasirodymo Harvardo universitete, kai buvo bandoma įtikinti studentus tolerantiškai žiūrėti į Google Glass, metu įvyko įdomus, tačiau gana būdingas šiai dienai incidentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalis klausytojų nesekė E. Schmidt kalbos, kadangi nuolat spoksojo į po suolais slepiamų išmaniųjų telefonų ekranus. Tai pastebėjęs, Eric Schmidt pasakė, kad akiniai Glass, deja, taip pat neleis garantuotai pagauti pašnekovo žvilgsnio, o juk dialogo tarp žmonių atveju – tai labai svarbus momentas. Tačiau dabar mes atkreipsime dėmesį į studentų elgesį. Daugeliui šiuolaikinių jaunų žmonių išmanusis telefonas rankose – tai daugiau nei paprastas komunikacijos instrumentas. Tai yra tikrų tikriausias narkotikas.

Duodamas interviu BBC žurnalistams, psichoterapeutas Steve Pope pareiškė, kad kai kuriems žmonėms išmanieji telefonai – tai lygiai tokia pati priklausomybė, kaip ir kokainas. S. Pope daugybę metų padeda žmonėms, kurie nori atsikratyti šios priklausomybės. Dėl nesveiko potraukio išmaniesiems telefonams daugelis iš jo pacientų neteko darbo ar net šeimos. Vienas iš jo pacientų žurnalistams papasakojo, kad negalėjo įsivaizduoti, jog taps priklausomas nuo išmaniojo telefono. Tačiau gavęs į savo rankas šį modernų „žaisliuką“, ėmė siųsti šimtus aplikacijų, muziką, žaidimus, tuo tarpu normalus gyvenimas išgaravo tarsi miražas.

Minėtas žmogus nustojo normaliai maitintis, iš namų išeidavo taip pat labai retai. Per trejus su puse metų aplikacijoms buvo išleista daugiau nei 10 tūkst. svarų sterlingų. Bandymai sudaužyti mobilų įrenginį taip pat nepadėjo, o laikotarpis tarp seno sugadinimo ir naujo išmaniojo telefono gavimo buvo panašus į tą, kai narkomanas staiga nustoja vartotoji narkotikus, o organizmas į tai sureaguoja gana audringai. Sprendžiant iš adekvataus interviu, žmogus įveikė savo priklausomybę, tačiau jo psichoterapeutas ir toliau išmaniuosius telefonus vadina „tyliaisiais žudikais“, kadangi jie parduodami legaliai, tuo tarpu priklausomybės problema globaliu mastu vis dar yra neįvertinta.

Istorija tikrai pamokanti, tačiau čia reikėtų žvelgti daug plačiau. Bet kuris įprotis, jei tik žmogus į linkęs į priklausomybę, gali tapti fatališkas. Pajuokaujant galima teigti, kad mirti galima net ir nuo per didelio susižavėjimo šachmatais: jei tik netyčia užmigsite partijos metu – karalius yra labai traumuojanti figūra. Bet kokiu atveju, galima priminti garsųjį posakį „Kas per daug, tas nesveika“ bei parekomenduoti mesti savo išmaniuosius telefonus ir išvažiuoti į gamtą – juk už lango pagaliau pavasaris!

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)