Būsimieji Intel procesorių flagmanai su Haswell architektūra savo pajėgumais pirmtakus lenkia tik simboliškai  (5)

Nenumaldomai artėjant ilgai lauktų Intel procesorių su Haswell architektūra debiutui (oficialus anonsas įvyks birželio 2 d.), Internete pasirodo vis daugiau informacijos apie naujokų produktyvumo lygį ir jų išsamias specifikacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį kartą kinų puslapis ChinaDIY savo žinion gavo būsimą flagmaną Core i7-4770K, kurį ir paskubėjo pratestuoti.

Kaip matyti iš pateiktų CPU-Z ir GPU-Z ekranų nuotraukų, procesorius Intel Core i7-4770K turi 4 branduolius, kurie dirba 3,5 GHz taktiniu dažniu (3,9 GHZ – Turbo Boost režime), 8 MB L3 spartinančios atminties, TDP lygis neviršija 84 W. Taip pat įdiegtas Intel HD Graphics 4600 (GT2), dirbantis maksimaliu 1,25 GHz taktiniu dažniu. Tiesa, tai nėra galingiausia Intel integruota grafika – GT3 versijas gaus tik mobilūs Haswell sprendimai. Intel flagmano kaina, šaltinio teigimu, sudarys $327 (~ 870 lt), nors kai kur kaina, priklausomai nuo regiono, bus didesnė

Žemiau pateikti produktyvumo testų rezultatai. Jie rodo, kad procesorius Core i7-4770K savo pirmtaką iš Ivy Bridge stovyklos Core i7-3770K lenkia vidutiniškai vos 5%, tuo tarpu žaidimuose pranašumas siekia apskritai vos 1%. Gaila, kad šaltinis nepateikė energijos suvartojimo testų rezultatų, kadangi šis aspektas, matyt, bus vienintelis Haswell pranašumas prieš savo jaunesniuosius „brolius“.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: