Darbą pradėjo pirmoji ir galbūt paskutinė saulės elektrinė ant daugiabučio stogo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dds 2013-05-16 22:49
gerai kad pirma, o dar geriau jeigu būtų paskutinė. Sveikinčiau jei namo gyventojai patys sunaudotų tą padidinto tarifo energiją, t.y. mokėtų 1.25 už kilovatvalandę, bet aišku bus ne taip, parduos subsidijuota kaina, o pirks už dabartinį tarifą. Galėjo prisistatyti ant stogo dažytų stiklų, pirktų elektrą iš tinklų po 50 ct., o pardavinėtų dvigubai brangiau.
immortallt 2013-05-17 02:01
Tikrai ne paskutinė ilgu laikotarpiu. Praeis dar 3 metai ir dabartinis tarifas vėl taps itin patrauklus. Pas mus norima labai trumpo atsipirkimo - 5-7 metų. Su sumažintu tarifu atsiperka per 12 metų, o po to eina grynas pelnas. Nors aš asmeniškai Lietuvoje esu labiau saulės baterijų karštam vandeniui ruošti šalininkas. Tai atsiperka dabar Lietuvoje jei gerai sužiūrėjau, per 3 metus jei tai daugiabutis. Gyvenamajam namui kiek sudėtingiau, nes reikia didesnių akumuliacinių talpų dėl nevienodo vartojimo, taip pat sudėtingiau įrengti, žymiai didesnę dalį sudaro vamzdynai, prijungimas, valdymas, kas nesidubliuoja įrengiant daugiabutyje.
krislas 2013-05-17 11:41
>> Atsakymas – paprastas. Saulės pagamintą energiją šiuo metu labiau apsimoka parduoti, o lėšas panaudoti kitų energijos poreikių tenkinimui. Kitaip sakant, tokių debilų, kurie perka 3-4x brangiau, nei rinkoje parduodama, yra tik seime.