Dauguma mobilių įrenginių vartotojų Android nejaučia jokių simpatijų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sigun 2013-05-22 19:46
Ir nepaisant to kaip besukiosi, ką bandysi atrasti įvairiausiomis įžvalgomis ar apklausomis, kai ateina svarbiausias balsavimas - pinigais, dauguma balsuoja už android...
Paprastas_zmogus 2013-05-22 19:52
Dauguma balsuoja už pigius telefonus, o ne už Android. Galybės žmonių sėdi su Android ir net nežino, kas tas Android.
sigitas 2013-05-22 21:08
Na pas mane Android. Nei aš už nei prieš, tenkina kokia yra ir tiek. Ir nesuku dėl to galvos. Manau taip darau ne aš vienas.
Anonymous 2013-05-22 21:39
būtent, taves ta OS nesužavėjo. Apie tai ir eina kalba.
kestutisz 2013-05-23 10:32
Na, mane savotiškai žavi (kūrėjų entuziazmas ir šiaip gnu konsolės patogumas) įvairūs Linux'ai, dar kaip gražus entuziasto produktas MenuetOS, bet komercinė OS nė viena. Ir kaip gali "žavėti" pati OS? Tiesiog dirba savo darbą ir tiek, svarbu per daug neerzintų. Čiupinėjau visas tas pagrindines - androidus/ios/win - nė viena kažkuom neišskirtinė, vistiek svarbiausia aplikacijos, o už savo asmeninius pinigus greičiausiai pirksiu Ubuntufoną nė nečiupinėjęs gyvai - vien iš tikėjimo atviru produktu (ir galimybės "recyclinti" - panaudoti kokiam projektukui, telefonui atidirbus pagal pagrindinę paskirtį, bet ir tai jei bus normalūs įrenginių draiveriai) :)
andriulis 2013-05-23 12:17
Pas mano mama net androidas. Mama kas yra android OS ? - Nežinau. Tau patogu naudotis telefonu? - Ne. Kodėl tuomet jį pirkai? - omnitelis davė pratesiant sutartį. Čia pagrindinė priežastis, kodėl android tiek rinkos užima. Pigūs telefonai kurie dalinami už dyką.
Anonymous 2013-05-23 12:53
Jei android būtų kurtas žmonėms? Jei neerzintų apribojimais, reklamomis? Jei žmonės, pirmą kartą paėmę į rankas droidą sako "o mano noškė 3310 taip galėjo" - gal kažkas negerai su OS?
kestutisz 2013-05-23 13:06
Ką tokio gauna žmogus nusipirkdamas paprastą PCiuką vietoj savo senojo pirkto prieš 5 metus? Kažkiek greičio ir viskas. Ir tai yra puiku - žmogus gali toliau naudoti seną OS'ą, dėtis naują, gali išvis savo "Hello world'OS" pasirašyt. Žodžiu prie ko išvis čia OS? Yra gan neblogas hardwaras kuri deja dažniausiai pririštas prie kažkokios OS, čia pagrindis blogis, o ne kažkokios OS savybęs (jų nebuvimas) :)
Anonymous 2013-05-23 13:25
Che, iš esmės - taip. Bet... Android telefonų atveju - tai ne OS, tai visas gatavas įrenginys su galimybėmis. Samsungo piguvos anksčiau mokėjo blokuoti sms - o gudresniems android reik papildomų programų už pinigus ar su reklamomis, kurios ryja elektrą ir RAM? Kur progresas? O aifono laimingi savininkai, kurie sužino, kad iš kompo melodijų neįsikels? Čia tik pavyzdžiai. Kiniečiai į telefonus deda TV imtuvus, net DVBT, o gudrūs vakariečiai - galimybes žiūrėti tv per internetą už pinigus? Čia, tipo, kurta žmonių patogumui? Gudrafonas, kuris nemoka šrifto padaryti DIDELIO, KAD ĮSKAITYTŲ MAMA - prisitaikantis įrenginys ar tiesiog jis skirtas tik paaugliams žaisti? Štai tokios smulkmenos ir sudeda nemeilę. Žmonės ima, naudojasi, pasirinkimo dažnai neturi - ką pasiūlė operatorius pigiau, tą ir ima. Štai čia ir turi šansą OS (kuri yra ne tik OS, bet visas įrenginys) užsidirbti meilę, gerbėjus ir tuo pačiu pelną - bet... Šansą išnaudos kiniečiai. Pats naudoju addroidą, ir ilgiuosi symbiano. Tai ten buvo multitaskingas, tai ten buvo žadintuvai, kurių nenukilina pati OS dėl kitos programos, tai ten aparatas su kelis kartus prastesne geležim veikė taip pat greitai. Addroidas aišku, pasiekė kažko - juk naudoju, ir nemetu, bet vos tik išeis kokie linux fonai, ar ten jomlos, ar dar kokie šurum burum - kas mane sulaikys addroide? Ekrano animacijos, kurias išjungiau per pirmas 15 minučių?
Simplicity 2013-05-23 15:18
Mane išmaniuosiuse telefonuose erzina tai, kad tapę išmaniaisiai jie pametė iki tol visuose telefonuose buvusias funkcijas. Pvz., nėra galimybės pasirinkti garsėjantį skambutį, nėra SMS ir pokalbių laiko skaitliuko, dingo ir galimybė pasikeisti aplinką (begarsė/susirinkimas/lauke ir t.t.). Norint tas funkcijas susigrąžinti tektų neršti programėlių parduotuvėse ir leisti pinigus arba kovoti su reklamomis.