Sukurta technologija, kuri oru leidžia perduoti duomenis 40 Gbit/s greičiu  (0)

Vyresnio amžiaus žmonės dar dabar prisimena, kokią laimę jie pajusdavo, kai modemas telefono linija apskritai prisijungdavo prie interneto tiekėjo – tuomet bet koks greitis būdavo geras. Šiandien mes jau išlepinti optinių kabelių ir Wi-Fi maršrutizatorių, kurie bevieliu būdu jau geba duomenis perduoti 1,3 Gbit/s greičiu (standartas 802.11ac).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai iš Fraunhoferio instituto bei jų kolegos iš Karlsruhe Technologinio instituto žengė dar toliau – jie sukūrė technologiją, kuri geba perduoti duomenis 40 Gbit/s greičiu, esant 250 MHz dažniui.

Duomenis įmanoma perduoti maždaug 1 kilometro atstumu. Maždaug tokiu duomenų pralaidumu šiandien pasižymi ir optinis pluoštas (nors kai kuriose laboratorijose pasiekiami ir dar didesni rezultatai). Žinoma, mokslininkų pasiekimas skirtas ne tam, kad konkrečiam vartotojui būtų galima pasinaudoti beprotiškai sparčiu interneto kanalu.

Mokslininkų teigimu, naujoji technologija skirta tam, kad internetu būtų aprūpintos kaimiškos gyvenvietės, kur kabelių tiesimas yra problematiškas dėl atstumų, reljefo ypatumų ir pan. Antra vertus, projekto autoriai kol kas negali tiksliai pasakyti, kada technologija bus realizuota komerciniuose sprendimuose, tad itin spartaus bevielio interneto dar teks šiek tiek palaukti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)