Įsikibkite stipriau! Aukščiausios pasaulyje sūpynės (Video)  (2)

Taikiai ir ramiai ratu besisukančių elementarių sūpuoklių karuselę gilioje vaikystėje, kai autodromo elektrinėms mašinėlėms dar buvome per maži, o "Velnio ratas" sukosi pernelyg lėtai, ko gero, esame išbandę kiekvienas. Visai tokia pat karuselė su sūpuoklėmis ant grandinių įrengta ir Teksase. Skirtumas tik tas, kad sėdint joje tabaluojančias kojas nuo žemės paviršiaus skiria... 120 metrų. O karuselė įsisuka iki... keliasdešimties km/val. Nejauku darosi jau vien žiūrint į tokią pramogą išmėginti pasiryžusius bepročius. O ar ryžtumėtės šį atrakcioną išbandyti pats (-i)?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukščiausia pasaulyje karuselė "Texas SkyScreamer" atidaryta praėjusį šeštadienį. Iki tol aukščiausia pasaulyje karusele laikyta jos "sesutė"-dvynė, veikianti Džordžijos valstijoje, greta atrodytų it neūžauga – ką ten kažkokie 72 metrai. Beveik dvigubai mažiau.

Iš tiesų, "SkyScreamer" karuselė yra elementari. Visas "šarmas" – ji iškeliama į didžiulį aukštį. Adrenalino apsčiai pakaktų vien paprasčiausiai "padžiovus" kojas tokioje aukštybėje. O ten sūpuoklės dar ir sukasi. Sukasi svaiginamu greičiu. Gal 60 km/val. važiuojant automobiliu ir migdo, tačiau kybant 120 metrų aukštyje ant kažkokios lentutės su "lenciūgėliu", o aplink – jokio kėbulo...

Yra ir dar vienas skirtumas: šioje karuselėje įrengta tik 12 sėdimų vietų vietoj 16. Šiaip ar taip, adrenalino pakanka vien pažiūrėjus, kaip supasi pirmieji karuselės lankytojai. Ką gi, įsikibkite tvirčiau! Neprošal po ranka pasiruošti ir lapelį validolio ar karvalolio... :)




(12)
(0)
(1)

Komentarai (2)