ARM oficialiai pristatė „Cortex-A12” pagrindą, kuris pakeis esamą „Cortex-A9”  (3)

Kompanija ARM oficialiai pristatė naują, vidutinei klasei skirtą „Cortex-A12” pagrindą mobiliųjų įrenginių lustams, kurie iki šiol turėjo remtis „Cortex-A9” pagrindu. Kaip galbūt girdėjote, sparčiausi mobiliųjų įrenginių lustai jau dabar yra paremti „Cortex-A15” pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip nurodo ARM, „Cortex-A12” pagrindas leis pasiūlyti iki 40% didesnę spartą, tačiau nereikalaus daugiau energijos. Tiesa kaip ir su „Cortex-A15”, su „Cortex-A12” bus galima ARM „big.LITTLE“ technologija, kai lengvesnius darbus nudirbs lėtesni „Cortex-A7” branduoliai. Tiesa pastaroji technologija kol kas dugne, nes ją viename luste tenaudoja „Samsung“.

Nors apie „Cortex-A12” jau pranešta, tikėtis įrenginių su šiais lustais galime dar negreit. Mobiliems įrenginiams skirtų lustų gamyba su šiais branduoliais prasidės tik artėjant 2014 metų viduriui, taigi pirmųjų prietaisų, kurie bus pagrįsti šiais lustais, galime laukti 2014 pabaigoje.

Teigiama, kad ARM ėmėsi veiksmų, nes esami „Cortex-A9“ lustai nėra pajėgūs konkuruoti su „Intel Atom“ bei „Qualcomm Krait 200/300” procesoriais. Kad konkurencija su „Cortex-A12” būtų dar geresnė, su šiais branduoliais bus siūlomas ir naujas grafinis branduolys „Mali-T622”.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: