Lietuvoje būtina įkurti už kiberbetinį saugumą atsakingą instituciją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2013-06-07 13:45
bus dar viena lanva tipo organizacija? kur zmones neturintys kompetencijos spres bedas, o kompetetingu neipirks?
kestutisz 2013-06-07 14:56
Plius ji aišku bus privaloma, gi "visuomenės labui" - žodžiu papildoma našta provaideriams (RRT kažkada sugalvojo nusipiešti gražių grafikų veiklos demonstravimui ir įpareigojo provaiderius kurpti pusmetines ataskaitas n lapų, dabar kokia nors nauja kontora sugalvos piešti "atakų" ir "grėsmių" grafikėlius ir irgi pareikalaus ataskaitų). Burbulas faktiškai pučiamas iš specialios filtravimo įrangos pardavėjų bei įtartinų "specialistų" kuriem grėstų priėjimas prie įrangos pirkimo (arba bent jau įdomių skills'ų įsirašymu į cv). Tuo pačiu labai tikėtina pajudins ir įstrigusius "blogų puslapių" filtravimo reikalus (lažybų, torrentų ir pan) - gi ant visų į LT ateinančių šlangų provaiderius privertus (primigtynai parekomendavus, nes kitaip gi "nesaugu" ir "nepatikimas provaideris" į kurį reikia "sutelkti dėmesį" - o kas gi mėgsta valstybinių institucijų dėmesį) užmauti galingus firewall'us (dar suvokiamos kainos daiktas ant šimtų gigabitų linijų nedirba), jie jau negalėtų pasakyti jog neagali užblokuoti vieno ar kito resurso :)
ZmogZ 2013-06-07 15:31
gerai, kad klaustuko gale nepamiršo
Leons 2013-06-08 02:21
Nors neesu skeptikas, visgi pritarčiau aukščiau esantiems komentarams, nes kiek gyvenime teko susidurti neteko matyti kompepetingų bei gerai darbą atliekančių IT specialistų valstybinėse institucijose, bus tiesiog dar viena biurokratinė įstaiga
Benediktas 2013-06-08 07:37
Iš komentatorių taip supratau, kad geriau nekurt? O jei čia būtų Estija ar Vokietija, tai jau reikėtų kurt? Atsiekit savo įsitikinimus nuo to, ar tokia institucija apskritai reikalinga.
Talkatif 2013-06-08 08:52
Lietuvoje daug kas būtina. Bet lėšos ištaškomos statyboms ir jų studijoms. Dalis iš jų grynas brokas, o dalis tęsiasi penkmečiais.
Benediktas 2013-06-08 09:00
Apie interneto saugumą šitoj temoje kalbama - ne apie statybas. Įsivaizduok, kad gyvenam Estijoj, mažesnėj šaly, nei mes. Ar reiktų tada tokios tarnybos tavo nuomone?
vanduo4 2013-06-09 00:49
Amerikoje kuriamos greito reagavimo y kibernetines atakas grupes po to, kai Kinieciai ir vel pavoge informacija apie JAV naudojamas ir kuriamas naujausias raketines gynybos sistemas.