Naujos kartos iPhone prototipe aptikta nemažai įdomių dalykų  (0)

Kaip ir buvo galima tikėtis, žiniasklaida iš atskirų informacijos trupinių apie būsimą Apple išmanųjį telefoną iPhone 5S ėmė surinkinėti visą įrenginį. Viskas prasidėjo nuo korpusų muliažų, vėliau pratęsta atskiromis sisteminių plokščių nuotraukomis bei korpuso nugarine dalimi. Tiesa, ankstesnė naujienose „saldumynai“ buvo užtušuoti. Kalbama apie procesoriaus Apple Ax žymėjimą. Juk įdomu, naujokas naudos seną modelį Apple a6 (A6X), o galbūt jam teks nauja SoC mikroschema?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei tikėti žurnalistų iš puslapio MacRumors pateikiama informacija, būsimo išmaniojo telefono iPhone 5S procesoriumi taps naujos kartos sprendimas – A7. Naujo procesoriaus žymėjimas – APL0698. Palyginimui, Apple A6 procesorius žymimas kaip APL0598, A6X – APL5598, A5 – APL0498. Kaip matyti, nuoseklumas daugiau nei skaidrus. Naujojo Apple procesoriaus markiruotė priklauso naujos kartos sprendimams, o kitas skaitmuo – tai „7“. Su aritmetika viskas aišku, dabar galima judėti toliau. Remiantis kita procesoriaus žyma – K1A0062 – galima pabandyti identifikuoti gamybos vietą. Tiksliau, suprasti, kad procesorius galėti išleistas už Samsung gamyklos ribų. Visi anksčiau Samsung fabrikuose pagaminti Apple procesoriai turėjo žymėjimą, prasidedantį raide „N“. Dabar turime „K“, o tai leidžia spėti, kad Apple procesorius jau pradėjo gaminti ir TSMC. Gandai apie tokį bendradarbiavimą sklandė jau seniai, tad negalima neigti, kad prieš savo matome būtent tokio bendradarbiavimo rezultatą.

Kitos markiruotės detalės teigia, kad integruotą 1 GB talpos integruota atmintis (gamintojas Elpida), o mikroschema yra ankstyvas prototipas, pagamintas 2012 m. rugsėjo mėnesį. Tai leidžia manyti, kad prototipas surinktas praėjusių metų gruodžio mėnesį. Tuomet buvo pradėta kalbėti, kad Apple programinėje įrangoje atsirado naujų jos procesorių identifikatoriai.

Reikia pažymėti, kad galų gale visi fragmentai pradeda dėliotis į vieną didelę dėlionę. Antra vertus, pastarąją informaciją patvirtinti bus sudėtinga net ir po Apple naujų produktų anonso. Kompanija iš Kupertino niekada neatskleidžia savo sprendimų techninių detalių, nekomentuoja naudojamų technologinių procesų bei nepublikuoja savo komponentų tiekėjų vardų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: