Microsoft vadovas Steve Ballmer iškritikavo „grynakraujus“ planšetinius kompiuterius  (0)

Microsoft vadovas Steve Ballmer gana smarkiai iškritikavo „grynakraujus“ planšetinius kompiuterius, pavadindamas juos ypač nepatogiais informacijos apdorojimui įrenginiais, praneša portalas CNet.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„2-in-1“ tipo įrenginiai, apjungiantys nešiojamą ir planšetinį kompiuterį – štai tas optimalus bet kurio verslo žmogaus darbinis instrumentas, mano Microsoft galva. Daugelis planšetinių kompiuterių savininkų, jo teigimu, neretai naudoja popierių ir pieštuką užrašams ir žymoms daryti, o bandymai priartinti planšetę prie asmeninio kompiuterio paprastai atima iš vartotojų daug jėgų ir laiko.

Verta pridurti, jog standartinio sprendimo „2-in-1“ tipo įrenginiams kol kas nėra – šiuo metu įvairūs gamintojai bando pačius įvairiausius variantus – nuo įprastinio nešiojamo kompiuterio su lietimui jautriu ekranu iki visiškų hibridų, kuriuose ekranas nuimamas arba perverčiamas pačiomis įvairiomis pozicijomis.

Tokius kompiuterius jau senokai siūlo įvairios kompanijos, tarp kurių lyderio pozicijas užima „ASUS“, turinti ypač platų pasirinkimą. Tokie gaminiai prieinami ir Lietuvoje:

  • Asus Transformer Book hibridiniai kompiuteriai (apjungia planšetę ir nešiojamą kompiuterį)
  • Asus TAICHI nešiojami kompiuteriai su dvigubu ekranu
  • ASUS Vivobook nešiojami kompiuteriai su lietimui jautriu ekranu
  • Asus Zenbook Touch nešiojami kompiuteriai su lietimui jautriu ekranu
  • Asus VivoTab RT TF600TG planšetinis kompiuteris su išorine klaviatūra (apjungia planšetę ir nešiojamą kompiuterį)

Panašių produktų galima surasti peržiūrint ir kitų gamintojų siūlomą asortimentą Lietuvoje:

  • Lenovo ThinkPad Twist hibridiniai kompiuteriai (apjungia planšetę ir nešiojamą kompiuterį)
  • Dell XPS Duo hibridiniai kompiuteriai (apjungia planšetę ir nešiojamą kompiuterį)

Toliau kalbant apie pačios Microsoft planus, panašu, jog kompanija ketina susikoncentruoti ties Windows platformos plėtra artimiausioje ateityje, tačiau asmeniniai kompiuteriai daugiau nebus dominuojančiu šios operacinės sistemos nešiotojų sinonimu.

Be to, puslapis The Verge praneša, jog kompanija Microsoft pademonstravo ketinimus realizuoti operacinėje sistemoje Windows 8.1 planšetinių kompiuterių su didesne ekrano raiška palaikymą. Pavyzdžiui, dabartinis Surface su 10,6“ ekranu galės padidinti raišką nuo 1920×1080 taškų iki 2560×1440.

Kalbant apie kompaktiškesnius planšetinius kompiuterius, Microsoft pasiruošusi pasiūlyti 1440×1080 raišką ekranuose su 7,5″ įstrižaine ir 1920×1200 raišką ekranuose su 7″ įstrižaine. Pirmuoju atveju ekrano kraštinių santykis – 4:3, antruoju – 16:10. Reikia pažymėti, kad apie būsimas Surface versijas kompanija Microsoft nieko nepranešė, todėl pagrindinė informacija į viešumą patenka gandų pavidalu.

FACEIT. LT – IT Naujienos

(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)