„Intel“ patvirtino kurianti išmanųjį laikrodį  (0)

„Intel“ techninio padalinio vadovas Justinas Rattneris patvirtino jau seniai sklandžiusius gandus, kad kompanija ruošiasi išleisti intelektualųjį laikrodį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia naujiena nuskambėjo naujienų agentūros „Bloomberg“ surengtoje konferencijoje „Next Big Thing“. Laikrodis turėtų tapti kompanijos plano dalimi, plečiant siūlomų įrenginių asortimentą. Šiuo metu „Intel“ laboratorijose testuojama keletas tokių įrenginių.

Justinas Rattneris leido suprasti, kad būsimas įrenginys turės galimybę rodyti tekstinius pranešimus. Daugiau informacijos apie galimą funkcionalumą taip ir nebuvo atskleista. 2012 m. pabaigoje buvo pasirodžiusi informacija apie bendrą „Intel“ ir „Apple“ projektą – išmanųjį laikrodį, kuriame bus įdiegtas 1,5“ įstrižainės ekranas, kurį gamins kompanija „RiTDisplays“. Ekraną saugos apsauginis ITO stiklas, padarytas iš indžio alavo oksido; laikrodis galės prisijungti prie „Apple“ įrenginių per Bluetooth 4.0 sąsają.

„Nešiojami kompiuteriniai įrenginiai“, kaip tikisi daugelis analitikų, po išmaniųjų telefonų galės tapti nauju didžiausiu proveržiu informacinių technologijų rinkoje. 2012 m. kompanija „Pebble“ per internetinį portalą „Kickstarter“ gavo maždaug $10 mln. investicijų ir sukūrė 85 tūkst. laikrodžių, kurių kiekvienas surado savo pirkėją. Tarp šio laikrodžio savybių minima galimybė balsu pranešti apie dabartinį laiką, o prijungus prie išmaniojo telefono – galimybė atsakyti į įeinančius skambučius, gauti el. paštą ir dirbti su kalendoriumi.

Jau dabar egzistuojančių įrenginių rinka šiais metais vertinama apie $800 mln., tuo tarpu kitais metais jos apimtis sieks $1,5 mlrd. Pagrindiniais žaidėjais šioje rinkoje turėtų tapti „Google“, „Microsoft“, „Samsung“ ir „Acer“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)