Lietuvos telekomunikacijų bendrovė „Bitė“ kol kas ranka numoja į greitąjį „4G” ryšį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HiTech 2013-06-30 10:54
Kaiptik prieš kelias dienas perėjau iš bitės į kitą operatorių, ir oho kaip pasijautė interneto greičio skirtumas. Bitė duodavo apie ~0,3-0.5 mbps, o kitas operatorius duoda 5 mbps. Su bite nėra didesnių problemų naršant po mobiliasias puslapių versijas, bet kai pabandai užkrauti pilną puslapio versiją, tada prasideda lagas. Įsijungus youtube video dažnai reikėdavo tiesiog palaukt minutėlę pakol pakrauna užkrauna kažkiek video į priekį ir tada gali pradėt žiūrėt, o jei nelaukdavai, tai kas kažkiek laiko pakibdavo keliom sekundėm. Ir pastebėjau, kad dabar visos programėlės naudojančios internetą veikia greičiau ir be jokių striginėjimų. Šiaip naudotis bitės internetu įmanoma, bet 4g vistiek kaip bebūtų bus geresnis. Beto jei bitė siūlo prastesnės kokybės internetą, tai ir kaina atitinkamai mažesnė turėtų būti, o dabar mokėt tuos pačius pinigus už blogesnį internetą man kažkaip nesinori.
geruks 2013-06-30 11:21
Jo,su tokiu požiūriu atsidurs apačioje.
Unikali durnaropė 2013-06-30 13:15
). Ką tai reiškia? Kad artimiausiu metu Bitė bet kokiu atveju įrengs LTE ryšį. O pastarojo meto Bitės naujienos apie LTE (4G) ryšį, tėra lyg savotiška raminimo akcija, kad viskas pas juos gerai ir, kad jie tikslingai kol kas neteikia šių paslaugų. Negi jie sakys, kad neteikia paslaugų dėl to, kad didžiuose miestuose negali pagal sutartį, o mažesniuose miestuose tai daryti jiems neapsimoka kol kas. O naudoti kitus radio dažnius tik dėl rinkodaros laikinai (kaip omnitelis), panašu, kad nemato prasmės švaistytis veltui pinigais. Va ir visa esmė viso šito grožio.
faktas 2013-06-30 13:22
, +2.
pozitronas 2013-06-30 14:09
To Unikali Durnaropė: Idomu kokį internetą pats pasirinktum? kuris traukia tik Vilnius Kaunas miestuose, ar ta kuris veikia ir bent magistraliniuose keliuose ir rajono centruose. Apskritai manau kad intikas - operatorių ateitis ir tik kauris galės pasiūlyti daugiau, plačiau ir pigiau laimės. Keistas apskritai Bitės marketingas kai tik 16% Lietuvos jie turi 3G, Reklamuojasi kap išmaniųjų mokykla, kurie vistiek neveikia 84% Lietuvos
tvset 2013-06-30 16:43
Deja, bet nei vienas operatorius neturi dar 4G... viso labo 3.5 arba kaip kur literaturoj dar nurodoma 3.9G.... tas akiu muilinimas su LTE, kaip 4G yra pakankamai nuolaidziai toleruojamas musu atsakingu valdzios istituciju... LTE advanced jau butu tikrai naujos kartos rysys su kosminiais greicias
Unikali durnaropė 2013-06-30 17:19
O kodėl kyla toks klausimas? Neįžvelgiu sąsajos su parašytu mano komentaru.
Lixteris 2013-06-30 18:35
Unikali Durnaropė tik bando viską išvartyti. Po mano komentaro norėčiau paaiškinimo, kodėl 3G tiek mažai stočių pas Bitė. Nebe 2008 ar 2009 jau, jau visi po išmanųjį įrenginį turį su SIM lizdu. O EDGE gauna į gaulus nuo 3G net blogiausiu pastarajam atveju apie 5-6 kartus. Kai tas pats atsitiks su LTE 4G, vis tiek sugalvos ka nors. Bitė man kaip lietuviškas Microsoftas. Omnitel ir Tele2 bėga į priekį, o tie vis kažko laikosi, neva pasaulis nesikeičia ir visi vis dar su Nokijomis.
Vytax 2013-06-30 21:00
1. Eiliniams vartotojams tie visi 3G, 4G, LTE, EDGE, Wimax ir t.t. užrašai nereiškia visiškai nieko. Eiliniams vartotojams reikia kuo pigesnio interneto plano, kuo daugiau „nemokamų“ gigbaitų, kuo didesnės spartos, kuo patikimesnio ryšio ir svarbiausia, kad visa tai veiktų kuo didesnėje teritorijoje. Kas iš to, kad itin spartus internetas yra vos keliuose siųstuvuose, jei klientus prie jų reikia vežioti mikriukais? Kaip čia kažkuris operatorius kažkada darė. 2. Technologijos pinga. Ir būti pirmam diegiant naujausias technologijas gali būti tiesiog per brangu. Panašiai prieš keletą metų elgėsi Tele2. Ji 3G paslaugas pradėjo teikti vėliausiai iš visų. Bet nepaisant to ji išsiveržė į priekį su „pigiausio“ operatoriaus titulu. Panašiai dabar gali elgtis ir Bitė. Juolab, kad dabar nebetie laikai, kai vartotojai prie operatoriaus prisiriša amžiams. Jie dabar lengvai perbėga, vos tik kas pasiūlo geresnes sąlygas ar kainą.
Unikali durnaropė 2013-06-30 21:12
Šiuo atveju kalbama apie 4G (LTE) situaciją, o ne 3G ryšio padengimą. Užkliuvo, kad taip tamstos mylimą ir dievinamą, ir visur giriamą ir afišuojamą Omnitelį paminėjau? Aš tik aprašiau esamą situaciją be rinkodaros triukų... Dabar subjektyvios nuomonės (požiūrio) iš mano pusės (nevisai į temą): Asmeniškai aš nesinaudoju nei 3G nei LTE ir nematau kol kas jokio poreikio tai daryt. Nemėgstu naudotis paslaugomis, kurių „sklandus“ veikimas erzina. Geriau jau išvis tada nesinaudoju. O skambučiams, MMS'ams, žemėlapiams, ar tiems patiems visokiems Youtube'ams man pakanka ir EDGE'o. Per beveik dešimtmetį būnant Omnitelio abonentu atsikandau ir jų to 3G ryšio. Kai rajono centre stovi viena stotis ir 3G ryšys veikia prasčiau nei EDGE, tai neturiu žodžių (kątik patikrinau, po keletos metų sugebėjo jau ir antrą stotį pastatyt - nugi pažanga) . Be to, nemėgstu dažnai įkraudynėti mobilaus telefono baterijos, o 3G ryšio prastas padengimas žymiai greičiau išeikvoja bateriją, tad visuose telefonuose tik 2G palaikymas nustatytas. O kalbant apie didmiesčius, tai man ten kuo puikiausiai veikia ir WiMax'as (be jokių žvaigždučių ir duomenų limito). Be to, galiu pridurti tik tai, kad tiek Omnitelis, tiek Bitė, gali susikišti savo mob. internetą vienon vieton (truputis ne cenzūros ), siūlydami tokius niekam tikusius planus. Kad ir kaip nemėgstu Telecvajaus, šįkart galima būtų juos pasveikinti, kad žengė žingsnį į kelią, kuriuo eina Telecentras - interneto planai pagal greitaveikas, be siunčiamų duomenų limito ir greitaveikos mažinimo tą limitą išnaudojus. Tik pasirodo, kad Telecvajus tai siūlo tik LTE ryšiui ir su papildomom žvaigždutėm šiknoj (šios vaizdingos frazės autorinės teisės priklauso Omniteliui). Ir Lixteri, gali nieko nerašyti apie WiMax'ą. Žinau aš tavo nuomonę, kuri yra identiška Sigitui Bakučiui - viskas, kas nesusiję su Omnitel, yra šūdas.
Talkatif 2013-06-30 23:38
Būtent. Koks skirtumas, trys ar keturi gavno? Kvapas tas pats.
dyendy 2013-07-01 02:12
kaip kazkas ir sake operatoriu ateitis yra netas tas kuris pigiau ir daugiau pasiulyslaimes. Laimeti miestosepaprasta - isplietok wifi infrastruktura, rajonose sudetingiau bet esu 100% garantuotas kad Sim viena diena taps atgyvena klausimas tik kada, operatoriui neapsimoka atsisakyti sim. Bet vartotoju iprociau keiciasi jau fabar plancetes neturi sim bent dauguma naudoja intuityvia wifi didmiesciai na nevis beti jau dabar siulo free wifi neta.nisivaizduokit kad jums nereikia jokio sim galit tureti 1, 23, ar kiek tik noret trlefonu akiniu planceciu laptopu vietoj telefono naudoti skype ar kita ir moketi viena abonentini ar ikainini uz laika ar mb. Ir jokio skirtumo skambini I uzsieni ar ne, atsiliepe operatoriaus auto atsakiklis kurisnpapildomai kainuoja ar skype video pranesima palieki kuris nieko nekainuoja. vadinkit mane beprociu bet cia yta ateitis. wifi trukumas tik veikimo nuotolis bet tai issprendziama standartas universalus o kas stoves uz marsrutizatoriaus tai lyg pakeisti saugikli bet ne pati apsaugos metofa.