Eksperimentas: majonezas vietoj termo pastos  (8)

Puslapio Hardware Secrets atstovai nusprendė patikrinti majonezo šilumos laidumo savybes ilgu kompiuterio naudojimo laikotarpiu. Pastarasis maisto produktas buvo užteptas ant procesoriaus Intel Core i5-2500K.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarasis buvo paspartintas iki 4.0 GHz, esant branduolių įtampai 1,3 V, naudotas Cooler Master aušintuvas Seidon 120XL, o maksimalus apkrovimas sukurtas su programa Prime 95. Eksperimentinė sistema veikė 12 dienų.

Po eksperimento ant procesoriaus dangtelio buvo matyti oksidacijos požymiai, kuriuos buvo galima pašalinti su kempinėle. Palankiausios temperatūros buvo stebimos pirmą parą. Reikia paminėti, kad oro temperatūra testų metu neviršijo 14-16 laipsnių pagal Celsijų, todėl vasaros karščiai turėtų priversti majonezą pasiduoti daug greičiau. Ketvirtą eksperimento dieną procesoriaus temperatūra stabilizavosi, pakildama 6-7 laipsniais. Aišku, negalima sakyti, jog tai katastrofa, todėl reikia turėti omenyje, jog termo pastos keitimas majonezu pateisinamas tik labai trumpu laikotarpiu.

Galima priminti, jog anksčiau taip pat buvo bandoma atrasti termo pastos pakaitalų. Esant būtinybei, tam turėtų tikti augalinis aliejus. Su ta pačia užduotimi dantų pasta susitvarko kiek prasčiau. Blogiausiu atveju kai kas apskritai nieko netepė ant procesoriaus dangtelio, tačiau tokia eksploatacija labai rizikinga – nuo karščio gali „mirti“ procesorius, o pats spartintojas – iš bado (jei jau neturėjo net majonezo).

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(0)
(1)

Komentarai (8)