Nokia sugeba uždirbti net iš $20 kainuojančių telefonų  (18)

Kompanijos IHS iSuppli specialistai išsiaiškino, jog suomių kompanija Nokia gali gauti normalų pelną, pardavinėdama modelį Nokia 105 už $20 be jokių subsidijų. Modelis skirtas besivystančioms šalims, jis turi spalvotą ekraną ir LED žibintuvėlį, taip pat FM radijo modulį, tuo tarpu baterija ramybės būsenoje gali veikti iki 35 dienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi ekspertai iš IHS teigia, jog Nokia 105 komplektuojančių dalių savikaina, įskaitant ir surinkimą, suomių mobilių įrenginių gamintojui kainuoja $14,20. Kaip visuomet, panaši skaičiavimo metodika nenumato išlaidų kūrimui, licencijavimui, reklamai ir kitiems aspektams. Vis tik 29% pelno marža palieka tam tikrą manevrų laisvę, kad būtų padengtos nenumatytos išlaidos.

Teigiama, kad prieš aštuonerius metus pasiūlytas mobilus telefonas Nokia 1110 su panašiu funkcionalumu vartotojams atsieidavo tris kartus brangiau. Šis pavyzdys aiškiai rodo, jog komplektuojančių dalių savikainos mažėjimas ir atitinkama komponentų integracija leidžia mobilius įrenginius smarkiai atpiginti, o tai tik nauda galutiniam vartotojui.

Reikia pažymėti, jog 2012 metais Nokia telefonų asortimente modeliai su titulu „išmanusis“ užėmė vos 10%, tuo tarpu kitą dalį sudarė „paprasti“ arba nelabai mobilūs telefonai. Nors suomių gamintojo ketinimai išmaniųjų telefonų rinkoje labai rimti, o šių dalis jos asortimente didėja, tačiau ir trauktis iš paprastų telefonų segmento ji neketina.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (18)