Baterijų tarnavimo laiką galima prailginti jas nepilnai įkraunant

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ee7 2013-07-04 12:34
Matyt tyrinetos plikos baterijos, nes realiam pasaulyje tokiu salygu nepasieksi. Kas nores nauja irengini kraudineti kas pora valandu, cia tas pats kaip vaikscioti su jau pagedusia baterija. Telefonuose islaikyti 15 laipsniu neimanoma, nuo pacio telefono ir baterijos veikimo (neapkrauto) jos temperatura buna 25-28 laipsniai (esant isoreje 15-22). Laptopuose naudojamos ne dummy baterijos, jos stebi iskrovimo/pakrovimo ciklus ir su laiku susikalibruoja, taip palikdamos vis maziau talpos, laikantis tokiu "idealiu" salygu is baterijos nieko neliktu per pora menesiu, zinoma tai butu pataisoma pilno iskrovimo ir ikrovimo ciklu, bet tokia galimybe vartotojui saugiai atlikti maciau tik samsung bios. Jei tame straipsnyje yra bent gramas tiesos, tai del pilno ikrovimo/iskrovimo itampu turetu jaudintis gamintojas ir tai pasikoreguoti (tik kazin ar butu suinteresuotas), o ne palikti ant vartotoju peciu..
mrti3 2013-07-04 15:35
Nevykes straipsnis "prailginti baterijos tarnavimo laiką, ekspertai pataria jas įkrauti dažniau, bet mažiau." "Be to, nuolat kraunant bateriją ji šyla, o dėl to mažėja jos talpa." Gal kas nors paaiskins?
mrti3 2013-07-04 15:38
Pamirsau pamineti, kad baterija ilgai nenaudojant, geriausia palikti ikrauta mazdaug 50%. Taciau nuolat naudojantis, geriau yra pilnai ikrauti/iskrauti. Taip baterija geriau yra ikraunama. Vis delto yra isimciu kaip per didele ikrova sumazinanti baterijos talpa ir pan.
sigun 2013-07-04 19:06
Ličio baterijos degraduoja. Ir kuo didesnė temperatūra - tuo greičiau. Bateriją kraunant ji šyla. Kraunant "greitu" pakrovėju dėl didesnės srovės šyla daugiau. Straipsnyje "nuolat kraunant" matyt turėta galvoj žmonės, kurie tik pamatę rozetę jungia telefoną/kompiuterį prie pakrovėjo ir taip laiko visą dieną/naktį. Šiuo atveju talpa mažėja dar ir dėl pastovaus akumuliatoriaus laikymo pakrautu iki 100%. Užtai nešiojamuose kompiuteriuose dažniausiai jau po poros metų būna užmušti akumuliatoriai, nors net nebūna atidirbę savo numatyto ciklų skaičiaus.