Nešiojamų kompiuterių gamintojai sunerimę dėl naujo Apple patento

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2013-07-11 10:15
Įdomūs nusiskundimai.. "suteiks konkurencinį pranašumą" nu tai daa... Aišku, kad suteiks. Tam patentai ir skirti: kad apsaugoti kūrinį nuo neteisėto naudojimo, o tai reiškia, kad jo turėtojui suteikia išskirtines teises į jį.
kurmis 2013-07-11 10:25
Nusiperki leidimą iš patento autoriaus ir gali naudotis išradimu savo gaminuose. Kame problemos? Tai kurk ką nors naujo.
Smėlis 2013-07-11 11:05
Tai nėra kūrinys ar išradimas, o elementarus inžinerinis sprendimas, apie kurį niekas iki šiol nesugebėjo pagalvoti. Aišku, patys kalti, bet Apple su savo patentų trolio politika irgi demonstruoja labai žemą lygį. Nors kai iškrypusi JAV patentų sistema tai leidžia, tai kodėl gi ne?
Shinigami 2013-07-11 11:21
Dvi skirtingos jungtys vienoje skylėje nėra naujas dalykas. http://en.wikipedia.org/wiki/ESATAp Vienintelis naujas dalykas yra kad tai yra USB ir SD jungtys. Todėl vienintelis dalykas ką obolienė galėtu patentuoti - kaip išvedžioti laidai, bet ne pačia USB SD jungties idėja. Todėl kitiems gamintojams tereikia išvedžioti laidus šiek tiek kitaip ir jie galės patentuoti nauja USB SD jungtį
trapecijus 2013-07-13 13:08
Čia kaip suprantu gaunasi taip: Įsivaizduokim esu inžinierius ir sukuriu tokius radijatorius, kurie šildo kai šalta, o vasarą veikia kaip kondicionieriai. Dvi senos technologijos suplaktos į vieną. Bet leidžia sutaupyt vietos savo universalumu. Konkurentai pradeda skųstis, kad tai mano įmonei suteiks konkurencinį pranašumą prieš kitus radijatorių ir kondicionierių gamintojus... Aišku kad suteiks!!! Toks ir buvo tikslas - sutaupyti vietos. Tik kur šiuo atveju problema? Imkit mieli konkurentai ir kurkit visiškai universalią jungtį, priimt ne tik sd ir usb, bet ir hdmi, dvi, vga, aux ir t.t. Dar ne tiek vietos bus sutaupyta.