Policija bus suinteresuota surinkti kuo daugiau baudų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Broniusg 2013-07-12 18:21
Policininkus atgal į krūmus! Budėdami pavojinguose vietose matomi ir pinigų nesurinks.
HiTech 2013-07-12 18:45
Ne policija turi būti suinteresuota surinkti daugiau kuo daugiau baudų, o policininkas. Pakelkit algas policininkams ir priverskit fiksuoti visus nusižengimus. Pvz: parlekia automobilis be šviesų, o sustabdžius pasirodo, kad vairuotojas be diržo, o ir klevo ant mašinos neturi, bet tą auto vairavo policininko kaimynas Petras. Policininkas žinoma ignoruoja pažeidimus, tam kartui įspėja ir leidžia toliau važiuot. Už šitokį nusižengimą reikėtų stipriai nubaust policininką, arba net išmest iš darbo, BET dabar situacija tokia, kad pačiai policijai yra nenaudinga apmokyti ir išmesti tą policininką, nes ir taip visoje teisėsaugoje labai trūksta žmonių, o policininkui nusispjaut jei jį išmes, nes 1400 litų alga yra apgailėtina palyginus su dabartiniu pragyvenimo lygiu. O pakėlus algas ir griežtinant policininkų kontroliavimą, kitąsyk Petras taip nebeišsisuktų, nes policininkas paprasčiausiai nenorėtų rizikuot prarast darbą ir tuo pačiu solidžią algą vien dėl tokio mažmožio. Ilgainiui ir gyventojai įprastų nebepažeidinėt KET, nes žinotų, kad išsisukt neįmanoma. O ateinanti karta net nebežinotų ką reiškia duoti policininkui kįšį. O dabar pradeda viską ne nuo to galo, viską ale gerina, bet pamiršta patį svarbiausią - žmogų kuris naudodamasis ta visa technika atlieka darbą. P.S. Žvelgiant į situaciją, dabar komisariato viršininkėlis žinos, kad jei bus daugiau pažeidimų - bus daugiau ir pinigų, tada duos spaudimo savo pavaldiniams, vos ne jei nesurašysi tiek ir tiek protokolų negausi išeiginės kada norėsi, atostogų išleisim lapkrity ar kovą o ne liepą ir t.t. (kas ir dabar šiaip vyksta policijoje), ir tokia situacija tik padidins pareigūnų skaičių paliekančių tarnybą.
rimasD 2013-07-12 23:27
Kadangi kelių policija pajamų gauna gerokai mažiau, negu jiems skiriama, juos privers pereiti į atsipirkimą. Nors daugybė vairuotojų viršija leidžiamą, baudos nusėda kai kieno kišenėse.
Heksogenas 2013-07-14 10:06
Ką rūkote? Man patinka ką patyrę vairuotojai papasakoja įspūdžius iš Vokietijos, kai ten susiduria su pareigūnais, ir ne vienas yra akcentavęs, kad ten policija pati sako, kad jie skirti ne bausti, o palaikyti tvarką ir sudrausminti. O čia visi nori, kad kai apuokai stebėtų ir baustų už viską.. Kada paskutinį kartą jus sustabdė policija ir pasakė ponia pamiršot šviesas įsijungti dieną ir palinkėtų gerio kelio? Arba pasakytų va nedega jūsų šviesos dešinėj pusėje pasikeiskit lemputę artimausioj degalinėj.. ?? Kiek aš susidūriau tai matosi, kad jei sustabdė ims kyšį arba priekabiauti bandys.. Tik kartą pasitaikė supratingi... Kuo vairuotojas sėdęs į kitą auto kur nėra klevo lapo yra prastesnis už kitus vairuotojus? Gal jis įsėdo į tokią auto, nes jo dėdė su draugu išgėrė alaus, tai dabar net nebegali važiuoti mat klevo lapuko nėr ir reik skirti baudą. Turėsi piniginėj jauans vairuojas ir klevo lapo lankstinuką nešiotis. Ai dar reiktų bausti je iyra kelvo lapas, o vairuotojas jau turintis patirties.. Tikriausiai taip pat bausit reiktų jei nėra ženklo ir dėl dygliuotų padangų ir tai laikyti siaubingu pažeidimu. Tik dar daugiau nesantaikos įneš tarp gyventojų ir policijos (o gal mentų?) Kai bus skatinant tik rinkti pinigus iš baudų, net iš menkiausių nesąmonių. Tuomet gausis, kad pareigūnai mažiau laiko skirs rimtiems pažeidimams, nes jiems labiau apsimokės stovėti prie bažnyčios ir žiūrėti gal koks pencininkas posūkį pamiršo įjungti išvažiuodamas iš aikštelės. Padidės kyšininkavimas, kaip seniau vairuotojai sakydavo senais laikasi užteko turėti piniginėj 20lt kupiūrą, vėliau jau reikėjo 50, o dabar reik dar daugiau.
Kilgoras Trautas 2013-07-14 12:35
HiTech, paskutiniame praeito amžiaus dešimtmetyje, tokia situacija buvo, kokios jus ir pageidaujate, kaip policija atlikinėjo ne tvarkos priežiūros, o baudų rinkimo funkcijas. Ačiū daugiau aš to nebenorių.
Simplicity 2013-07-14 12:55
Aš vėl apie airius ir jų išmonę parašysiu Baudos už eismo taisyklių pažeidimus — 60-80 eurų ir baudos balai. Už važiavimą išgėrus, be TA ar draudimo — keliolika kartų didesnės ir skiriamos teismo sprendimu. Sistema veikia taip, kad keturi ir daugiau baudos balų užtikrina jog automobilio draudimas gerokai pabrangs. Ši jų sistema pakankamai gerai veikia — avarijų ir žūčių Airijos keliuose yra mažiau, drausmės — daugiau, o apie kyšius imančius pareigūnus dar neteko girdėti. Lietuvoj, leidus policininkams „užsidirbti“ iš baudų, bus bauduojama už neįjungtas šviesas, neparodytą posūkį ir kitus smulkius prasižengimus, nes komisarams bonusų reikia. (Policininkai ir toliau kurą pils iš savų ir vaikščios nuplyšę)
lape 2013-07-14 19:50
Tai reiškia, kad kuo daugiau pažeidėju, kelių chuliganų ir girtų vairuotojų, tuo policijai naudingiau. Nelabai aš jau suprantu valdžios - akivaizdus debilėjimas visuose lygiuose... Dar, prie to paties, paminėsiu ir naująsias Vilniaus eismo juostas 4+ - praktiškai jomis važiuoti tiesiai per sankryžą negali, net ir su keturiais ar net 15 keleivių. Nes stovi plyta prie kiekvienos sankryžos. Čia irgi policijai maitinti sugalvojo.