Oro gynybos bataliono apžvalgos radarai sekė Lietuvos mokslininkų sukurtas raketas  (0)

Liepos 11 d. Lietuvos kariuomenės Pabradės poligone Lietuvos karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono apžvalgos radarų periodiškai atliekamuose bandymuose dalyvavo Kauno technologijos universiteto Gynybos technologijų instituto mokslininkai, galėję pagal radarų duomenis įvertinti savo sukurtus raketinius taikinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tokio pobūdžio bandymai – puiki proga ne tik mums pasitreniruoti ir patikrinti įrangą, bet ir unikali galimybė Kauno technologijų universiteto Gynybos technologijų instituto mokslininkams realiai išbandyti savo sukurtus raketinius taikinius,“ – sakė Oro gynybos bataliono vadas majoras Rolandas Greibus. Pabradės poligone Kauno technologijų universiteto mokslininkai atsigabeno ir išbandė du raketinius taikinius. KTU Gynybos technologijų instituto mokslo darbuotojų teigimu, šie bandymai jiems davė daug naudos, kadangi sėkmingai atliktas raketos skrydis leis jiems tirti ir analizuoti padarytas klaidas ir toliau tobulinti savo sukurtus raketinius taikinius. KTU ir Lietuvos kariuomenė šių metų kovą pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią KTU Gynybos technologijų instituto mokslininkai gali naudotis Lietuvos kariuomenės infrastruktūra, reikalinga atliekant mokslinius eksperimentus ir sukurtos įrangos bandymus, rengti ir vykdyti projektus, kt.

Be to, siekdamos aktyvinti Lietuvos kariuomenės ir mokslininkų bendradarbiavimą krašto apsaugos gynybiniams pajėgumams stiprinti, šių metų kovo mėnesį Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos mokslų akademija įsteigė Karo mokslo ir technologijų tarybą. Ją sudaro Vytauto Didžiojo, Kauno technologijos, Vilniaus Gedimino technikos ir Vilniaus universitetų, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos, Chemijos ir Puslaidininkių fizikos institutų, Lietuvos kosmoso asociacijos, Švietimo ir mokslo bei Krašto apsaugos ministerijų atstovai.

***

Oro gynybos batalionas – vienintelis dalinys, Lietuvos karinėse pajėgose ruošiantis karius - oro gynybos specialistus. 2000 m. įsteigtas Oro gynybos batalionas yra apginkluotas moderniomis raketinėmis oro gynybos sistemomis RBS-70 ir STINGER. 2000 – 2010 m. pagrindinis bataliono uždavinys buvo Ignalinos atominės elektrinės apsauga, o nuo 2010 m. bataliono kariams pavesta užtikrinti Sausumos pajėgų ir strateginių objektų oro gynybą

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(14)
(0)
(1)

Komentarai (0)