Į Lietuvą atgabenti raketiniai varikliai jau laukia startų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2013-05-22 09:32
Net iš tos kosmoso agentūros puslapio neaišku - o šiaip pažioplinėti į tą aerodromą įleis?
dzedajus! ;D 2013-05-22 21:35
Labai įdomu būtų pažiūrėt kas iš šitų varžybų gausis, nes kiek teko susidurti su LKA tai viskas dažniausiai šūdo verta ir skirta europiniams pinigams plauti, o paskaitos tai tikra tragikomedija. Buvau paskaitoje ir rodė savo pirktinį kinietiška bepilotį su įranga, kuri ne daugiau 300$ kainavo kas vienu žodžiu yra žaislas. Šūdmaliauja kaip pridera, giriasi be krašto, projektai per projektus ir taip toliau. Duok dieve tie "palydovai" kils aukščiau negu 500m ir leisis toliau nei 1km jau ima apribojimus virš tos zonos 22km ir 20km spinduliu tiesiog durnystės. Jau n metų Lietuvoje yra rengiamos kosminių modelių varžybos, kurios niekam netrukdo šalia Palūknio, Marijampolės bei Kyviškių aerodromo ir nereikia jokių super leidimų ir juolab licenzijų, kad naudoti kompozitinius variklius. Bent pagirtina jog kažką daro maždaug teisinga linkme skatindami vaikus domėtis technine kūryba, tačiau liūdina jog susidomėję vaikai neturės kur užsiimti tuo, nes dabartinės valdžios strategija yra uždarinėti būrelius skatinančius techninę kuryba ir vietoje to atidarinėti kalėjmus. Matyt žodis "techninė kūryba" kelia baisia panika sovietmečio traumuotiems žmonėms sėdintiems valdžioje.
dalgis 2013-05-25 15:37
Tik patikslinu, kosminiu modeliu varzybos jau rengiamos virs 50 metu Lietuvoje ir daugiapakopiai modeliai pakyla virs 1 km.
immortallt 2013-05-25 15:48
Čia pagrinde mokyklų nesugebėjimas valdyti situacijos ir kaštų.
Samu 2013-06-02 16:39
Absoliutus melas. Raketų varilius jau ne vienus metus turime ir Lietuvoje. Šitas institutas tiesiog melagingai skelbiasi esą pats šauniausias. Modelių - raketų varžybos, Lietuvoje vykstas bent du kartus į metus. Šio instituto projektai yra absoliutus ES pinigų plovimas. Visą įrangą perka iš hobbyking.com puslapio. Tiesiog baisu žiūrėti į jų projektus... Apgailėtina.