Nokia ir išmanieji telefonai: kova už vietą po saule tęsiasi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Putulis 2013-07-21 12:22
Ar tikrai dėl Symbian atsisakymo Nokią ištiko bėdos?
w00xer 2013-07-21 15:00
tai va kad symbianas ir grudo dugnan. Nesuprantu zmoniu kurie sako kad symbian geriau uz wp... Palygint kad ir su tuo pacii androidu, symbianas buvo nerealiai leta os. Siaip ir pati nokia pripazino, kad uzmige ant lauru buvo ir kaip apple su samsungu prarejo kilti smartfaunu rinkoj, nokia ilga laika nekreipe dar demesio. Kai isleido iphone, realiai nokios labiausiai vykes modelis dar buvo n95
Paprastas_zmogus 2013-07-21 17:17
Kvailas straipsnis. Kodėl? Todėl, kad jis perša mintį, kad Nokia padėtis blogėja, kai iš tiesų ji stebinančiai gerėja.
sigun 2013-07-22 10:55
Tikrai padėtis stebinančiai gerėja? Neseniai skaičiau vieno analitiko pastebėjimus. Per paskutinius 4 ketvirčius Nokia pardavė 6.3M, 6.6M, 6.1M and 7.4M išmaniųjų. Ir 7.3% kilimas tai labiau ne nuostabūs 2-o ketv. rezultatai, bet labiau prasti pirmojo ir kiek geresni antrojo. Jau nekalbant, kad paskutinio ketvirčio rezultatai pasiekti sumažinsu kainas ir pardavinėjant telefonus su daugiau 10% nuostoliu. Bet 7,4 mln gal yra labai geras skaičius? Pažiūrim ir matom, jog tai apie 3.6% nuo bendro išmaniųjų skaičiaus. Ir tai leidžia tik šeip ne taip aplenkti blackberį, kurie neturi tokio reklaminio palaikymo kaip nokia+MS. Likę telefonai? Jų jau dabar parduodama panašiai tiek pat kiek neišmaniųjų ir po kiekvieno ketvirčio fiksuojama mažėjimas. Jau nekalbant apie tai, jog pelnas gamintojui iš jų minimalus. Kažkiek laiko dar padės, bet jei firma bando statyti savo laimę ant mažėjančių pardavimų, tai sunkiai derinasi su "stebėtinai gerėjančiais rezultatais".
Paprastas_zmogus 2013-07-22 13:07
Nokia buvo atsidūri ant mirties ribos. Nedaug trūko ir ją būtų ištikęs Palm likimas. Kai Nokia susimetė su Microsoft, daug kas žadėjo kompanijos galą.Bet nepaisant nepopuliarios OS, Nokia sugebėjo sukurti kažką, kas nustebino ir netgi pardavė nemažai to gėrio. Kuo toliau, tuo labiau Lumia brandas stiprėja, telefonai gerėja, o pardavimai didėja.