Premjeras: grąžinsim balų sistemą, mirtinų avarijų kaltininkai teisių neteks visam gyvenimui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Simplicity 2013-07-25 15:40
Gerai, turim tris problemas: kyšius imančius policininkus, piktybinius pažeidėjus ir piktybinius baudų nemokėtojus. Dabar savęs paklauskit tokio klausimo — kelių policija yra skirta pinigų surinkimui į biudžetą per baudas, ar tvarkos užtikrinimui mūsų keliuose? Na ir dar keletas klausimų pamąstymui: Kaip baudų didinimas sumažintų korupciją ir nubaustų piktybinius baudų nemokėtojus? Ar didesnės baudos sudrausmintų giliai rankas į valstybės biudžetą sukišusius ir kitus pažeidėjus giliomis kišenėmis?
perihellis 2013-07-25 15:45
švieži vairuotojai dažnai būna prisimokę iš draugų, tėvų, šiaip giminių ir juos perauklėti instruktoriam būna itin sudėtinga, dažnu atveju net neįmanoma.
EdvasP 2013-07-25 16:03
Tai, kad policininkai tam, kad keliuose būtų tvarka dar neužtenka. Kad ir kokia profesija, neužtenka dirbti iš idėjos. Reikia motyvacijos. Šiuo atveju, policininkai nemotyvuojami. Tegul procentas nuo baudų jiems būna piniginė motyvacija. Tegul jei ne tokia, tada didesnė pencija ar dar kas nors. Aš netikiu, kad jų darbas yra širdžiai mielas ir vien iš principo pareigūnas siekia tvarkos ir teisingumo. Reikia atsidėkot valstybei savo tarnautojui už tą tvarką. Savęs paklauskit ar neužknistų už 1200 lakstyt paskui girtus balvonus per naktis? O tie piktybiniai pažeidinėjimai būtų paprasčiausiai reiškiniai nepatyrusiems naujokams, kurie nseniai teises turi ir nori įrodyti kaip jie moka greitai ir "profesionaliai" važinėti. Labiau patyrę gailėtų savo piniginės turinio ir važiuotų kaip dauguma - pagal taisykles. Šiai dienai dauguma nesilaiko eismo taisyklių. O dėl gilesnių kišenių, geriausia manau, kad balų sistema egzistuotų. Jei nerūpi pinigų kiekis, teisė vairuoti gali labiau parūpti. Kažkaip juk reikia nustatyti atsakomybę pavojingai besialgenčiam vairuotojui.
HardAxe 2013-07-25 16:05
nu ok, atimsim teises gyvenimui, o kokios bus bausmės už vairavimą be teisių?
immortallt 2013-07-25 16:15
Hardaxe, aš siūlyčiau konfiskuoti automobilį iškart.
blizzard 2013-07-25 17:11
O gal prasižengusius šaudyt? visos problemos išsispręstų..
lmn 2013-07-25 18:13
sujungus _blizzard_ ir _immortallt_ pasiūlymus, pažeidėjus reiktų sušaudyti vietoj, automobilyje :) Dabar automobilis konfiskuojamas už pakartotinį vairavimą neblaiviam. Tai pakaktų sugriežtinti tvarką - konfiskuoti automobilį už pirmą kartą - ir daugelio jūsų siūlymas būtų įgyvendintas. Yra viena bėda - kaip atgauti automobilį, jei vis tik jo neskolinai ar pan.? Pvz.: vagis nuvarė automobilį ir įkliuvo policijai. Arba kita situacija su servisu: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nu ... -59-248940
- 2013-07-25 18:30
Pirmuoju atveju - o kur pranešimas policijai? Antra, tai galima įrodyti kad ir akistatoje su vairavusiuoju. Antruoju atveju - gi yra serviso talonas, kad paliktas automobilis.
lmn 2013-07-25 18:41
žinomos problemos, pvz., minėtais atvejais.
Simplicity 2013-07-25 18:43
Aš tai sakau, kad reikia imti pavyzdį iš airių. Policininkai gauna šiek tiek didesnį, nei vidutinis šalies atlyginimas, o baudos už KET prasižengimus yra tokios niekingai mažos, kad net minčių nekils bandyti susitarti (visos baudos ~80 eurų). Stipriai prasikaltusiems (girtiems, važinėjantiems be TA, nesusimokėjusiems kelių mokesčio ar neapsidraudusiems) baudas skiria ir vairuotojo pažymėjimus atima teismas. Ypatingais atvejais girtus vairuotojus net iki 6 mėnesių sodina. Žinoma, veikia baudos balų sistema. Prie eismo saugumo prisideda dar ir draudimo kompanijos — jos baudos balų turinčius vairuotojus pamalonina didesnėmis draudimo kainomis. Visas šis priemonių kompleksas užtikrina, kad policininkai neims kyšių ir nebus įkyrūs. Žmonės, prisibijodami baudos balų, važinėja pagal taisykles ir pykdami ant vairuojančių, pranešinėja apie jų pavojingą vairavimą. Apibendrinant: 1. Padorus policininko atlyginimas, mažos baudos ir privalomi baudos balai (be teisės pareigūnui pačiam nuspręsti) užkerta kelią policininkų papirkinėjimui. 2. Baudos balai drausmina visus be išimties vairuotojus, nes prisirinkus jų per daug gali tekti pirkti brangesnį draudimą arba net padėtį variuotojo pažymėjimą į stalčių. 3. Realios laisvės atėmimo bausmės sulaiko nuo pakartotinio vairavimo išgėrus ar vairavimo neturint vairuotojo pažymėjimo.
lape 2013-07-25 20:24
Procentas nuo baudų motyvacija rinkti didesnes baudas, daugiau baudų. Tai reiškia, kad kuo daugiau ir kuo didesnių pažeidėjų, tuo policijai geriau. Reiškia policija didins pažeidėjų kiekį, nes tai ją motyvuoja.
immortallt 2013-07-25 21:18
Jo, mentai lazdom muš, jei neviršysi greičio