3D spausdintuvai gali būti pavojingi žmonių sveikatai  (12)

3D spausdintuvai – tai ateitis. Bent jau taip kalba futurologai, piešdami pasaulį, kuriame bet kuris daiktas arba mechanizmas gali būti atspausdintas. Vis tik visai tikėtina, jog kai kurie iš 3D spausdintuvų gali tapti rimtų susirgimų priežastimi, teigia specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilinojaus Technologinio instituto (JAV) mokslininkai atliko tyrimą, o jo rezultatai parodė, kad 3D spausdintuvai be jų teikiamos didelės naudos gali būti ir kenksmingų nanodalelių šaltiniu. Išmetamų į orą toksiškų dalelių apimtis ir kiekiai labai priklauso nuo spausdintuvo tipo, tačiau visi jie yra toksiški, o bet kuriame iš aprašomų atvejų kenksmingų nanodalelių išmetimas buvo labai didelis.

Ypatingai nesaugu palikti 3D spausdintuvą veikiantį per naktį – kol jūs miegosite, lakiosios dalelės lengvai pateks į jūsų organizmą. Medžiagų, skirtų tokiems spausdintuvams, pavojaus lygis skiriasi nuo jų tipo. Pavyzdžiui, stirolo butadieno akrilonitritas gali būti gamybine medžiaga tiems produktams, kurie yra pavojingi žinduoliams. Antra vertus, polilaktido pagrindu sukurti plastikai gali būti laikomi sąlyginai saugiais. Su pilnu tyrimo tekstu galima susipažinti šiame puslapyje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(12)
(0)
(2)

Komentarai (12)