Su 3D spausdintuvu atspausdintu šautuvu pavyko iššauti 14 kartų (Video)  (4)

Prieš porą savaičių entuziastas „ThreeD Ukulele“ publikavo vaizdo klipą, kuriame matyti vien tik su 3D spausdintuvu pagamintas šautuvas Grizzly. Deja, tuomet buvo atliktas tik vienas šūvis, po kurio šautuvo vamzdis sėkmingai išsiardė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik entuziastas nenusiminė ir sukūrė patobulintą versiją, kurią dabar galima naudoti pagal paskirtį daugiau nei vieną kartą.

Ginklo autorius aiškina, jog 22 kalibro šautuvas buvo atspausdintas su 3D spausdintuvu „Stratasys Dimension 1200es“. Vaizdo klipuose galima matyti, kad ginklas įtvirtinamas su specialia įranga, o vėliau mechanizmas aktyvuojamas nuotoliniu būdu (tam panaudotas žvejybinis valas). Kiek vėliau autorius įsidrąsina ir porą šūvių atlieka, ginklą paėmęs į rankas.

ThreeD Ukulele teigimu, jam pavyko sutvirtinti šautuvą, padidinus vamzdį 50%, o taip pat tokią pačią procedūrą atlikus su korpusu. Autoriui pavyko iššauti 14 kartų, po to vamzdis sutrūko.

Nežiūrint į sąlyginę sėkmę. Grizzly savininkas pripažįsta, jog iššautų kulkų gilzes šuo metu sunku pašalinti iš vamzdžio: tenka jį išrinkti, o gilzes išstumti su pagaliu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (4)