Inovacijų superpajėgos: kas aplenks amerikiečius?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vvv2 2013-08-19 12:16
- tie "nusidainuojantys" su "plikšėm" gal nėra atsitiktiniai beausiai (beklausiai?), gal taip naikinama kultūra (valstybingumas?) sąmoningai?
Gediminas Jurgaitis 2013-08-19 14:26
Retai sutinku su vvv2 nuomone, bet senai man jau tokia mintis buvo.
HardAxe 2013-08-19 16:04
it's simple: jeigu turėtų gerą balsą negalėtum išgėręs traukti jų dainų, o plikšių popsas skirtas klausyti tūsinantis gėrimų karalystėje.
vvv2 2013-08-19 16:21
- o dabar pradėk įrodinėti, kad blaivus gyvenimo būdas neįmanomas, kad būtina legalizuoti prostituciją ir narkotikus!
koropo 2013-08-19 19:27
JAV irgi pilna (ir dar daugiau) žurnalų su pusplikėmis ir nusidainuojančiomis atlikėjomis ir t.t. Bet jiems tai netrukdo. Lietuvai, manau, trukdo, kad mūsų šalyje nėra daug žmonių, kurie būtent savo darbo, sumanomo, sąžiningai sukūrė inovatyvų verslą dabartinėje aplinkoje. Tokių žmonių pilna JAV ir amerikiečiams labai lengva su jais save susieti. Juk tai tas pats amerikietis, kuris gyveno toje pačioje JAV. Jeigu jam pavyko ir man pavyks. Lietuvoje to trūksta. Vienintelis bent kiek žinomas žmogus Ilja Laurs, jis jau savo duoklę atiduoda ir mokina jaunimo verslumo. Taip pat broliai Dailidės. Kiti dažniausiai lieka žiniasklaidos užribyje. O kuomet negirdi tokių įkvepiančių istorijų, o tik kaip kažkas per pažįstamus, vagystes, sukčiavimus sau karjerą pasidarė, kažko teigiamo tikėtis nėra ko. Ir galvoji nuolatos, kad Lietuvoje tik taip įmanoma kažko pasiekti.
Shinigami 2013-08-19 23:22
Aš sėkmingu naujovių varikliu laikau kapitalizmą. Nes žinai, kad jei sukursi kažką tau bus gerai atlyginta, bei kiti tavimi žavėsis. Tuo tarpu Lietuvoje jei kažką sukursi daugelis iš visu pašonių pradės rėkti, kad privalai su jais dalintis, bei vadins vagimi ir išnaudotoju. Tokioje visuomenėje tikrai nelabai atsiras motyvacijos kažką kurti. Ir tai vadinama socializmu. O jis gajus ne tik Lietuvoje, bet ir didelėje dalyje Europos.
Arns 2013-08-19 23:52
Shinigami, gal JAV socializmo rojus, su patentu sistema? Užpatentuoji orą, palauki kol koks mulkis sugalvos tą padaryti, o paskui draugiškai eina pas teisėją pasimėtyti purvais, kad skandalų žurnalai sukurtu skaitomą produktą ne tik saviems, bet ir pasauliui? Šitaip iškart mažiausiai 100 turi darbo
Giedriusd 2013-08-19 23:56
Na lengva viska nurasyt and paciu zmoniu, tuo paciu kalbant apie pusnuoges zurnaluose klausineti ar tik cia ne sistematiskai naikinama kultura. Taciau tokioje amerikoje verslas klesti ne delto kad zmones tokie jau drasus ir verslus, bet del to kad tam buvo ne tik suteiktos galimybes, bet ir skatinama valstybiniu mastu daug daug metu. Sakoma, kad tavo poelgiai siandien, nuspres tavo ateity. Sitai galioja valstybiniu mastu. Taip musu valstybeje pagrinde pavyzdziai rodo tik kaip apgauti sistema ir gauti is to naudos. Bet cia ne zmogaus laisve rinktis, jis uzaugo tokioje tvarkoje ir pats toks bus, tik isimtys sugeba pamatyti kas uz tvoros dedasi. Iniciatyvu reikia kad zmones pradetu dometis tokiais dalykais, taciau dar labiau reikia paramos is valstybes. Reikia pavyzdzio ir padrasinimo is valstybes, kuris leistu tau pradeti tiketi savimi ir rizikuoti, tuomet visos iniciatyvos tures atvirus kelius ir pati kultura pasikeis, kai atsiras daugiau ir daugiau zmoniu rodanciu pavyzdi sekmingo verslo neapgaudinejant sistemos. O kol to nebus, tol tie kas sugebes paziuret uz tvoros, ten ir nukeliaus, o nebandys to paties atkartoti savam kieme.
Shinigami 2013-08-20 08:44
Ne labai supratau ką norėjai čia pasakyti Nors dabartinė JAV patentu sistema nėra labai gera, bet ji vis tiek geriau už tai kas yra Lietuvoje. Kai visi rėkia kol jiems kažkoks mistinis padaras duos darbo, bet patys nebando to darbo susikurti. Tai visi laukia kol kažkas sukurs inovacijas ir duos jiems darbo tas inovacijas įgyvendinti. Bet patys inovacijų nekuria. Giedriusd tai tu čia kaltini daugiau pačia įsigyvenusia tvarką ir pažiūras, o ne valstybę. Bet kas tas pažiūras gali pakeisti? Ar tik ne pats žmogus? O jei jam pažiūros trukdo pasikeisti, tai kaip jis jas pakeis? O kas svarbiausia pažiūras formuoja turimos žinios, arba jų neturėjimas. Pav. jei išeina straipsnis apie naftininkus dauguma iš kart juos pradeda kaltinti, kad Lietuvoje brangus degalai ir kad per mažai sumoka mokesčių. Bet net ne bando aiškintis kodėl tokie brangus degalai. Ir jiems nusispjauti, kad daugiau nei puse benzino kainos sudaro vien tik PVM ir akcizas. Kita puse sudaro naudingųjų išteklių mokestis, išlaidos (degalinių tinklo kūrimas ir išlaikymas, degalų transportavimas, naftos perdirbimas, gavybos išlaidos, žvalgybos išlaidos, pelno mokestis ir t.t.). Todėl naftininkai gali tik labai nežymiai įtakoti kuro kainas, kad nelabai ir pajusi. Kodėl Lietuva nėra turtinga kaip Saudo Arabija? A todėl, kad Lietuvoje per paskutinius penkerius metus buvo išgauta tiek naftos kiek Saudo Arabijoje išgaunama per para (regresijos laikais), o anksčiau Saudo Arabijoje išgaudavo net penkis kartus daugiau. Bet vis tiek nori, kad Lietuvos naftininkai mokesčių sumokėtu tiek pat kiek Saudo Arabų naftininkai. Kitaip sakant didelė dalis neigiamų pažiūrų yra tik mitai ir fantazijos atsiradusios iš pavydo ir nenoro domėtis tikrove.
Arns 2013-08-20 09:51
Lietuvoje nori kuri nori ne, o JAV sukūrei, tai dar ir susimokėk. Žinoma jog tai labai gerai P.S negi manai jog sumažinus mokesčius išgausim daugiau naftos?
Shinigami 2013-08-20 10:33
Gal parodyk vieta kurioje rašiau, kad reikia mažinti mokesčius?
Acme 2013-08-21 16:12
) ir padėtų kitiems, kai paklaustas polio vakcinos sukurėjas Jonas Salk'as, kam priklauso vakcina atsakė, jis atsakė žmonėms.
Shinigami 2013-08-22 11:52
Tai parodyk kita, stabilesne už kapitalizmą, aplinka kurioje butu galima kurti. Jei žmones motyvuoją pats darbas, tai kodėl niekas nenori dirbti už minimumą?
vvv2 2013-08-22 12:08