„The Financial Times“: JAV Siriją gali pulti jau šią savaitę, pirmieji smūgiai Damaską pasieks iš jūros (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Donattello 2013-08-27 08:37
Nuo pat vietnamo laikų JAV kariauja "žaibiškus karus" kurie trunka dešimtmečiais. Šį kart (Sirija+libanas) nė kiek kitaip nebus.
andriulis 2013-08-27 09:32
Apie žaibiškus karus prakalbo visai neseniai, kai vienas ekspertų išreiškė savo nuomonę apie ilgalaikį karą, mol piliečiai pavargo nuo ilgalaikio karo, trūksta motyvacijos, nes nėra staigių rezultatų. Kiek suprantu, tai kažką panašaus turėtumėm išvysti Rusija - Gruzija karą.
Gediminas Jurgaitis 2013-08-27 09:37
vel amerika vaidina pasaulio policininka nors gal greiciau milicininka.
Eidumukas 2013-08-27 09:53
Galingiausia valstybė, turi stiprius sąjungininkus (ES, Pietryčių Azija, Australija ir t.t.). Todėl nevaidina, o ir yra policininkas. Paprastas faktas
uodas 2013-08-27 09:59
juokingiausia, kad dar vis nemazai zmoniu tiki jav kilniais tikslais. man buvo nelabai aisku, kaip prieskarineje vokietijoje vokieciai besaligiskai tikejo naciais. dabar paziurejes i jav suprantu.
Arns 2013-08-27 10:00
Viduramžiškas mąstymas, kad kas turi daugiau ginklų, tas nustatinėja taisykles? Šiaip reali JAV sąjungininkė tėra JK, visos kitos prisideda tiek, kiek pačioms aktualu. Jei interesas nulinis, tai ir pagalba tokia. Imam "neskraidymo zonos" įvedimą Libijoje, kiek prisidėjo Australija, Taivanas(?na daugiau galinčių pulti, iš to regiono, JAV pusėje nesimato)?
Mistė 2013-08-27 10:00
Ne esmė, kad pačioj JAV per kiekvieną mitingą turbūt ne mažiau žmonių žūsta nuo policininkų rankų... Kažkodėl mato tik kitus. Apskritai reikėtų, kad šalį galėtų valdyti tik aukšto intelekto ir subrendę žmonės, kurie sugebėtų problemas spręsti taikiai. Arba kad nevaldytų niekas, tik patys žmonės viską spręstų grynosios demokratijos principu.
ZmogZ 2013-08-27 10:18
Deja valdymas (nepainioti su vadovavimu) ir problemų sprendimas taikiai vienas kitam prieštarauja. Demokratija su taikumu irgi nieko bendro neturi, grupinis išprievartavimas juk irgi demokratinis procesas.
Shinigami 2013-08-27 10:20
Nes tai yra lengviausias variantas pasiekti savo tikslų. Visi žmonės mėgsta kitus mokyti. Ar tai religinius dalykus ar politinius. Kiekvienas kitatiki bando įtikinti, kad jis teisus, o kitatikis klysta. Todėl prisidengiant auklėjimo skraiste gali daryti ką panorėjęs ir aplinkiniai tau dėl to tik pritars. Jei jų nuomonė sutampa su tavo, sprendžiamu klausimu.
SG 2013-08-27 10:21
Assadas nėra gėris, tačiau šiuo metu geriausia, ką gali rinktis Sirijos žmonės. Jei nuvers Assadą, tai nuo vilko užsiraus ant meškos. Kaip ten bebūtų, Assadas išsilavinęs žmogus ir jo režimas yra labai sekuliarus lyginant su kitais arabų šalių režimais. Nuvers Assadą - tuščią vietą greitai užims islamo fundamentalistai, kurie tikrai nebus tokie draugiškai Vakarams kaip Assadas. Eilinį kartą JAV pati sau kasasi duobę...
vazzy 2013-08-27 10:21
keistai cia jus isivaizduojat situacija, negi galvojat, kad bus ilgametis karas? esu 90% isitikines, kad ant sirijos zemes neatsistos nei 1 NATO karys, manau viskas bus vygdoma is oro kaip ir libijoje. subombardavo strateginius taikinius, o poto su naikintuvais atakavo karinius konvojus.
enternald 2013-08-27 10:22
Prašau skaičiais šaltiniais, o ne prezumpcija žūva tiek pat. Aukšto intelekto žmonės supranta, kad problemas taikiai neišspręsi. Tokia realybė. JTO taikiais metodais Mauritanijoje vergovę sugebėjo panaikinti tik 2007 be jokio karo po 20 metų derybų, embargų, o tokia pusiau moderni, turinti armiją valstybė kaip Sirija klausys???
Anzuolas 2013-08-27 10:27
O as esu uz JAV ir JK. Tegul sumindo ta Siriją. Būtų gerai, kad kliūtų ir Iranui, jei bandys kištis. Ruskeliai neišdrįs ką priešpastatyti, tik, žinoma, putosis kaip visada ir tiek. Kaulus padėjo Sadamas, Muamaras, o dabar atėjo ir kitam šlykščiam nekaltų žmonių žudikui diktatoriui Bašarui. O kad JAV yra pasualio policininkas, mums visiems yra geriau. Įsivaizduokite Rusiją ar Kiniją jos vietoje. Manau, čia nespangtumėte komentaruose apie laisves, žmonių teises, nes dabar pripratę JAV skleidžiamos demokratijos dėka beleką kalbėti ir elgtis. Jei nepatinka, čiuožkite pas tėtušį ar Kim Jong Uną ir ten reiškite protestus prieš Vakarus.
Eidumukas 2013-08-27 10:27
Jeigu ir nepadeda tiesiogiai, tai bent neprieštarauja. Ir tyliai turbūt pritaria, tik ne visada viešai gali tai sakyti. Bent jau Vakarietiška civilizacija turi panašų supratimą, gana bendrus interesus, todėl JAV lengviau savo tikslų siekti, nes jie dažnai sutampa su likusiųjų sąjungininkų ar jiems neprieštarauja
andriulis 2013-08-27 10:44
Anžuolas - pažystu žmones kurie prieš karą buvo Sirijoje atostogų, tai kai pagalvoju ką žmonės buvo sukūrę ir dabar viskas sugriauta, tiesiog apmaudu. Negaliu klausyti mulkių, kurie propoguoja karą ir mėtosi tokiais komentarais mol sunaikint visą šaly.
Arns 2013-08-27 10:46
Prieštaraujančių pilną visur, bet JT Saugumo tarybos narės turi lemiamus balsus, o ją sudaro toli gražu ne smulkiausios valstybės. Kitas reikalas, koks dar pritarimas jei nieko nesiunti? Paprasta kalba tariant ignoravimas. Juk jei Lietuva nesidomi Malio konfliktu, nereiškia jog palaiko kurią nors pusę. Jai tiesiog tai neįdomu.
uodas 2013-08-27 10:51
ka cia sneki nesamones? zingsnis po zingsnio visa pasauli po kojom parklupdė, ir neidomu kad patys arabai DAR VIS NORI feodalineje santvarkoje gyventi. dar pries 10metu Jav visai man padorus policininkas atrode, bet isismarkavo jau tikrai perdaug. beje kodel prasai isivaizduoti kita sali policininku? kodel negaliu isivaizduoti pasauli be policininku, ypac be policininku, kuriu niekas i tokia role ju nepaskyre, o pasiskyre patys.
Anzuolas 2013-08-27 11:00
Vat kad pasaulyje reikia policininko, nes tokie vietiniai karai su cheminiais užtaisais lengvai peraugtų į regioninius ir pridarytu dar daugiau žalos. Pagalvok apie Š.Korėjos nestabilius vadovus, Iraną bei jo poziciją dėl Izraelio... Sirijos sutrypimas (kalbu tik apie jos armiją ir režimą, o ne apie visą šalį, kaip čia kažkuris protas bandė primesti) būtų mažesnė žala, nei tiesiog palikti ir žiūrėti, kaip žūsta žmonės. Tai bus dar vienas ženklas, kad tokių nesąmonių moderniame pasaulyje būti negali ir tai nebus toleruojama. O ką tavo Rusija gero padarė šitame kare? Ji tik ginklus tiekia Bašarui, nes rūpi pasipelnyti iš savo atsikratomos senos technikos, o ne nekaltų žmonių gyvybės (ji net to neslepia). Ir dar. Ar tu tikrai manai, kad jei ne JAV policininkas, mes nepriklausytumėme Rusijai, SSRS?
Arns 2013-08-27 11:09
Tas vienašališkas policininkas pats daugiausiai istorijoje yra panaudojęs masinio naikinimo ginklų kariniuose konfliktuose, pats pasodinęs beveik visus P. Amerikos ir musulmonų kraštų diktatorius... Subombarduoti šalį lengviausia, sunaikinti sunkiąją techniką ilgai netrunka. Tačiau tai konflikto neišsprendžia, ir aukų nesumažina. Net gi priešingai, padidėja kova su lengvaisiais ginklais, o pastarųjų kiekį kaip tik JAV iniciatyva ir didinama (jau patvirtinta apie šimtus tonų atvežtų sukilėliams).
Bobinux 2013-08-27 11:14
http://www.liveleak.com/view?i=854_1377509866