Sukurta technologija, kuri nuo piratų apsaugos 3D spausdinimą  (18)

Tūrinio spausdinimo entuziastai jau keletą metų kalba, kad 3D spausdintuvų pasirodymas leis suklestėti 3D modelių piratavimui, kaip savo laiku Napster tapo muzikinių kūrinių piratavimo pradininku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik kompanijos Authentise specialistai tvirtina, jog jiems pavyko sukurti komercinį sprendimą, kuris 3D piratavimui įsigalėti neleis.

Kompanijos specialistų programinė įranga leidžia pasiųsti modelį į 3D spausdintuvą tokiu būdu, kad jį būtų galima atspausdinti tik vieną kartą. „Jūs negaunate modelio failo, todėl negalėsite jo nukopijuoti ir pasidalinti su kitais“, – teigia Andre Vegner, vienas iš kompanijos Authentise įkūrėjų bei vykdomasis direktorius.

Grubiai tariant, visa tai panašu į online vaizdo transliaciją: programinė įranga siunčia į vartotojo įrenginį spausdinimo instrukcijas tik tuomet, kiek spausdintuvas to reikalauja, o ne viską iš karto. Kai tik dalis proceso atliekama, apdorotas instrukcijų paketas pašalinamas ir siunčiamas kitas.

Authentise vadovas pateikia ir tokių kompanijų pavyzdžių, kurios galėtų pasinaudoti tokia technologija – Disney. Pastaroji kompanija gali pardavinėti savo el. parduotuvėje animacinių filmų personažų figūrėles, kurias bus galima už nedidelę kainą atsispausdinti. Pirmoji technologijos versija vadinsis SendShapes ir debiutuos rugsėjo mėnesį. Norint ja pasinaudoti, teks įsidiegti kompiuterinę programą, kuri perduos iš nuotolinio šaltinio instrukcijas į 3D spausdintuvą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (18)