Microsoft teigia, kad Windows 8.1 išpopuliarins 3D spausdinimą (Video)  (5)

Šiandien jau nieko nenustebinsi 3D spausdintuvais ir jų sukurtais produktais. Jei anksčiau su jais bus kuriami nedidelių matmenų daiktai, tai dabar technologija pažengė tiek, kad kuriami ne tik baldai, tačiau ir gyvenamųjų namų dalys. Ką jau bekalbėti, kad šią technologiją NASA greitu metu panaudos raketų dalims gaminti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir jei dar namuose turime įprastus 2D spausdintuvus, tai už tai reikia dėkoti senoms Windows operacinėms sistemoms. Tiesa, situaciją žada pakeisti pati Microsoft, kuri paskutiniu metu noriai kalba apie 3D spausdinimo palaikymą operacinėje sistemoje Windows 8.1. Teigiama, kad naujoji platforma turėtų išspręsti pagrindinę problemą – didelio kiekio meta-duomenų praradimą tarp aplikacijos ir 3D spausdintuvo.

Korporacija iš Redmondo žada, jog su nauja operacine sistema spausdinimui perduodamų duomenų nuostolių bus žymiai mažiau, o tai reiškia, kad ateityje 3D spausdinimas taps tokiu pačiu įprastu reikalu, kaip ir 2D.

Pagrindine Windows 8.1 naujove šioje srityje taps formatas*.3MF, kuris turėtų pakeisti šiuo metu šių dienų reikalavimų neatitinkantį *.STL. Teigiama, kad naujasis formatas palaikys įvairias spalvas ir medžiagas, kurių, reikia suprasti, senajam formatui labai trūksta. Tiesa, Windows 8.1 pasirodymas vargu, ar išpopuliarins 3D spausdinimą tarp namų vartotojų – tokia įranga kol kas yra gana brangi, juo labiau, kad ir būsimai Microsoft operacinei sistemai analitikai nežada didelio populiarumo, kaip ir dabartinei Windows 8.

Daugiau apie 3D spausdinimo palaikymą Windows 8.1 galima pasiskaityti oficialiame Windows tinklaraštyje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(1)
(-1)

Komentarai (5)