Kas labiausiai nervina šalies vairuotojus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

EdvasP 2013-09-06 15:00
Apie Lietuvos kultūrą keliuose tai nieko gero pasakyti neįmanoma. Visiškai. O dar jei piko metas, tai prasideda nesamonės. Kiekvienas viens už kitą naglesnis ir kiekvienam išskirtinai greičiau reikia kažkur nuvažiuoti.
šakės 2013-09-06 16:09
Priešingai Vairuotojai pas mus turi ganėtinai aukštą kultūros lygį. Jei nori pamatyti žemą, nuvyk į kokią Turkiją, Italiją ar net Rusiją. Kitaip užgiedosi.
immortallt 2013-09-06 16:25
Jo, Italijoje jų vairavimo stilius nustebino mane. Tikras chaosas, bet mentų kaip bijo, tai šakės. Tai, kad žiopliai pas mus daug kas ir erzina. Prie šviesoforo, posūkis į kairę, kol kiekvienas pajuda, į tarpus gali sukišti ne tai, kad po mašiną, bet kartais ir po fūrą. Dėl tokių žioplinėjančių, vietoje kokių 15 mašinų pravažiuoja tik 3-4. Du kartus sutampa, kad patampa žiopliai, žiūrėk jau ir kamštis. Kitas žiūrėk, labai naglas užlįsti. Nieko prieš užleisti normaliai važiuojantį, bet ne tada, kai pažeidinėdamas taisykles bando tau užkišti. Geriausias variantas aišku greitkelyje, rieda 90 ir nesitraukia iš antros juostos. Jaučiasi teisus, nes neviršija greičio, nors pats pažeidžia taisykles net 2: 1) laikytis pirmos juostos, jei ji tik laisva 2) netrukdyti eismui Dar dažniausiai tokie važiuoja įsijungę priešrūkines šviesas, už kurias irgi galima gauti baudos, nes priešrūkines galima naudoti tik už miesto ribų ir tik esant rūkui arba pūgai.
andriulis 2013-09-06 16:54
Nuo kada italai bijo mentų? Vežiau italus Lietuvoje, važiuoju užmiestyje 100km/h, o vienas ir sako man, mes važiuodami tokiu greičiu atvažiuosim šiandien į vietą? Būnant Italijoje prieš kokius 12metų, tai raudonos šviesaforo šviesos neegzistuodavo, jeigu nėra mašinų. Nakties metu važiuojant siauromis gatvėmis prieš pagrindinį kelia mirktelni ilgom šviesom, jeigu neatmirksėjo niekas, važiuoji be sustojimo. Aš jau nekalbu autostradoje važiavimą atbulom, kai pravažiuoji nusukimą. Šiais metais buvau, tai važiuoja per raudoną dažniausiai naktį ir chaosas iš kelio niekur nedingo Lietuvoje situacijoje su vairavimo kultūra vidutinišką, bet ne tas liūdniausia. Liudna jog vairuotojai neturi žalio supratimo apie vairavimą. Kaip pavyzdys Vokietijoje ar Italijoje išvažiuojant į greitkelį, visos mašinos iš pirmos juostos, persirikiuoja į antrą, leisdami tau lengvai įvažiuoti į greitkelį. Jie supranta visą eismą, o pas mus kiekvienas žiūri savo šiknos.
immortallt 2013-09-06 18:06
na mane italai vėžino trumpai, bet kai pamatė besivelkančią mentų mašiną važiuojančią, tai labai lėtai vilkos. O šiaip tai jo, totalus chaosas, nedrįsčiau sėsti prie vairo ten įtariu...
EdvasP 2013-09-06 18:29
O tai jei kažkur blogiau tai man džiaugtis? Aš savo daržo žiūriu. Ir kasdien matau kultūros stoką. Pavyzdžių galėčiau vardinti ir vardinti, bet, manau daugelis ir taip žino. O kaip Italijoj, Turkijoj ar Rusijoj, man nelabai įdomu, nes aš Lietuvoj gyvenu
šakės 2013-09-06 18:40
Labai džiaugtis nereikėtų. Bet nederėtų ir nukabint nosies dėl "kaip pas mus viskas blogai". Bent jau džiaukimės tuo, ką turim, užuot buvę surūgę dėl to, kad esama situacija neatitinka idealo. Ir taip paniūrėlių pas mus užtenka.
immortallt 2013-09-06 19:40
Galėčiau, paspausčiau leteną, už tiesos žodžius!
EdvasP 2013-09-06 19:57
Nesu nei paniuręs nei nusiminęs. Tiesiog toks faktas. Yra skirtumas kada verkšlent dėl kažko ir pasakyti pastabą. Visada norisi, kad reikalai gerėtų. Šiuo atveju kultųros keliuose reikalai galėtų pagerėti
Nerkashis 2013-09-07 22:08
Tai chebryte, gal pradėkim nuo savęs? Dažniau pakelkim ranką kai praleidžia, kai užkiša, neskubėkim pypinti, o geriau nusišypsokim nors ir kumščiu grūmodami. Esu vairavęs tiek anglijoj, tiek Skandinavijos šalyse. Yra ten visokių vairuotojų kaip ir pas mus, tačiau reiktų pasimokyti iš jų šalčiau reaguoti į situacijas ir dažniau bendrauti. Kad ir tas rankos pakėlimas ar šypsena, gali greitai pataisyti padėtį.
Arthuras 2013-09-07 22:30
Belieka tik pritarti. Pamirksėjimas avariniais, rankos pakėlimas, šypsena nuteikia labai pozityviai ir nelieka tos agresijos, kuri kartais kyla iš idiotiškų kitų piliečių veiksmų.
immortallt 2013-09-08 02:16
Jo, tik kai užleidi kažką, galėtų ne atleisti gazą, kad pamirksėtų, o tiesiog važiuot normaliai, o ne priversti tave patį lėtinti arba vėl apsilenkti. Dar geras tipas žmonių greitkelyje gerai pastebimų, kurie pedalo nesugeba išlaikyti stabiliai, tai yra pavargsta važiuoti greitai. Dar kiti, kurie priskrega prie šiknos ir niekaip neatsikabina. Su tokiais deja šypsenos neužtenka... O nervus gadina kaip reikalas, aišku tada tokių vengi arba sustodamas degalinėje, arba nuspausdamas gazą iki dugno netikėtai, kad atsiplėšti. Anyway, šiaip situacija gerėja, bet galiu pasakyti, kad teises per lengvai dalina. Žmonės nemoka vairuoti mieste, ilgai miega prie šviesaforų, nesugeba išvažiuoti iš šalutinio kelio bei galvoja, kad yra vieni keliuose. Kai supras, kad kenkdamas kitam, kenkia pirma sau, tada ir bus tvarka keliuose. P.S. tikrai gyvenime niekam nesu tyčia užkišęs, ar tuo labiau stabdęs prieš nosį, kitaip sukėlęs pavojų ar pan., o užkišęs žinoma esu, tik tai nė velnio nesutrukdė. Ne kartą yra pypsinę kiti, nors taisykles pažeidinėja jie. Net ant borto žiede vienas vos manęs neužstūmė ir sumanė pagrūmot man kumščiu, kai pasignalinau jam.
vvv2 2013-09-09 13:01
- kažkokia paranojos forma? kuo tau trugdo iš paskos važiuojantis? Mane labiausiai pykina neteisingas naudojimas/nenaudojimas posūkių mirksiukų. Kartą vos vos pavyko avarijos išvengti. Važiuoja pagrindiniu keliu mikriukas ir mirksi posūkį į dešinę, na bandau iš šalutinio į kairę sukti, bet pasirodo jis nesuka, o toliau važiuoja mirksėdamas.. arba kuomet vaikštai pėsčias, posūkio nerodo, bandai eiti per gatvę, o jis suka į dešinę ir dar pypina susiraukęs..
immortallt 2013-09-09 14:55
važiuoji autostrada 150, prisikabina kibiras prie šiknos per stipriai nesaugų atstumą - čia jau ne paranoja, o sveikas protas įsijungia. Kai tokiu atstumu važiuoja kelios mašinos (draugai keliauja kartu), jokių problemų, nes žinai kodėl važiuoja, o kai priskrega neaiškus tipas, su neaiškios būklės mašina ir nepriklausomai nuo to, tu didini greitį ar mažini, vis tiek važiuoja paskui - tada gali vadinti mane paranojiku.
perihellis 2013-09-09 15:16
pritarčiau immortallt, dėl savo pačio saugumo neramu būna, nes negaliu būti tikras dėl iš paskos važiuojančio automobilio techninės būklės, dėl vairuotojo reakcijos laiko, dėl vairuotojo tinkamų veiksmų atsitikus kažkokiam netikėtumui. Tokiu atveju aš labai švelniai priliečiu stabdžių pedalą, kad automobilis vos vos lėtėtų, svarbiausia, kad užsidegtų stop'ai ir palaikau, po poros tokių paspaudimų paprastai arba aplenkia ir nuvažiuoja, arba truputį atsilieka ir važiuoja gana saugiu atstumu. Tada galima daugiau dėmesio skirti veiksmui vykstančiam priekyje, o ne gale.
Simplicity 2013-09-09 16:34
Lietuvių liaudis išmintis sako: „Duok durniui kelią“. Jei jums važiuojant autostrada prie šiknos priskreto kitas vairuotojas, tai persirikiuokit į pirmą juostą ir leiskit jus aplenkti.
immortallt 2013-09-09 16:42
Kalba eina apie tai, kai esi pirmoje juostoje.
vvv2 2013-09-10 11:36
perihellis 2013-09-10 11:41
lietuvoje mes važinėjam dešine kelio puse, todėl siūlyčiau išjungti durnių
vvv2 2013-09-10 11:45
Važiuoja bičas į pasimatymą su pana ir kalbasi abu mobiliaku: - važiuok atsargiai, čia kažkoks vienas čiūvas atvažiuoja prieš eismą! pana atsako: - tau tai gerai, o pas mane visi prieš eismą varo!