Konstruojamas telefonas – kiekvienam pagal poreikius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-09-13 11:15
Man kilo tik vienas klausimas, ar tikrai galima sukurti tokią bazę, kuri užtikrintų tokį komponentų jungimą?
Xdmin 2013-09-13 11:27
Primena stacionaru kompiuteri, isidedi ka ir kiek nori. Patinka man tokia ideja, bet manau minusas bus kaina, nes jau sudetas telefonas bus pigesnis, bei dydis/svoris nes bus ne lituojama montuojama kojelemis.
immortallt 2013-09-13 11:40
Iš ekonominės pusės, kodėl kaina gali būti mažesnė - nes detalės būtų standartizuotos. O surinkimas stipriai supaprastintas. Tiesa, dar ta bazė man bent jau čia pasirodė labai jau stora.
- 2013-09-13 11:42
Galima. Bet taip pralošiama bus tūris (didėja) ir masė (didėja).
dzo 2013-09-13 12:07
Įdomi idėja, bet nelabai verta išvysti realizacijos jai mano nuomone. Pirma - didelis, sunkus telefonas palyginus su monolitinis, antra - kaina garantuotai bus didesnė, ir galiausiai būtų su tuo telefonu taip kai su kompu stacionariu - po metų ar dviejų norint atnaujint procesorių ar atminti gausi visą pagrindine plokste keist. Geriau jau gamintų esamus telefonus su isimamom baterijom , atminties kortelių lizdai ir šeip remontuotinus (iFix is ardymo testuose bent 7 ar 8 balus iš 10 surenkancius). O jei dėl to telefono storis padidėtų pora trejetą milimetrų nebūtų problema
Unikali durnaropė 2013-09-13 12:10
Jo, primena PC, kurį susirenka žmonės, geriausiu atveju papildomai įsideda RAm atminties, įsideda talpesnį HDD ir tiek žinių. kai nusprendžia keist VGA, ar CPU, pasirodo reikia jau keist ir sisteminę plokštę ir net tuos pačius RAM ir pan. Teoriškai idėja liuks, praktiškai... Sakykim aš noriu atsinaujinti kameros modulį, bet tuo pačiu teks ir atsinaujinti ir procesoriaus modulį ir dar velniai žino ką, kad sugebėtų „susidoroti“ su atnaujintu kameros moduliu... Mano kuklia nuomone, iš praktinės pusės labai abejotinas reikalas...
Simplicity 2013-09-13 12:23
Dizaineriai... Tik nieko apie techniką neraukiantis gali tokias nesąmones sugalvoti. Bėgant laikui mažėja tranzistoriai ir patys procesoriai, keičiasi mikroschemų rinkiniai, jungtys, įtampos, atminties moduliai ir t.t. Grandynas pritaikytas 2mpx kameroms nesusitvarkys su informacijos srautu, kurį generuos 5-8mpx kamera. Prasidės perkaitimai, vaizdo artifaktai ir t.t. Be viso to, dar reikia ir atitinkamos programinės įrangos, kuri gebėtų susitvarkyti su geležimi, kuriai ji nebuvo rašyta. Jei trumpai, tai neįmanoma sukurti tokios universalios platformos, kuri tiktų viskam. Jei kam kyla abejonių, tai atsidarykit savo telefoną ir pažiūrėkit kokiu tankumu plokštėse takeliai išpiešti. Jei kiekvienam komponentui duosim jungtį, o ne tiesiai lydmetaliu ant plokštės sodinsim, tai turėsit gerą šamotinę plytą su savimi tampytis.
Shinigami 2013-09-13 12:45
Net į PC negali dėti bele ko, reikia derinti detalias. Prie motininės plokštės visada buna parašyta kokio tipo procesoriai ir RAM tinka. Čia tik viena dalyką galima išžiūrėti. Kiekvienas galės susikrauti tokį kokio norės. Jei kažkam reikia tik skambinimo. Tai nededa į telefoną kameros, GPS ir kitu jam nebūtinu dalykų. O susirinkus ir praėjus keletai metu jau nebus lengva papildyti tai kas sudėta. Tik klausimas kaip su dulkėmis ir ar ne prilis į kontaktus. Ir kuo reiks užpildyti tuščias vietas, jei nedėsi kameros ir kitu modulių.
Simplicity 2013-09-13 13:16
idėją. Komentarais po straipsniais generuojamos peržiūros, atsiranda skaičiai kuriuos galima parodyti potencialiems investuotojams ir reklamos užsakovams. Kuo toliau, tuo gyvenimas vis labiau panašėja į MTV VMA... Visuomenė neklausinėdama (išsižiojusi iš susižavėjimo — VAU!!!) priima viską ką į galvas kiša televizorius ir internetas. Kažin ar tokiais tempais prireiks ir 500 metų, kad pasiektumėm lygį kaip filme IDIOCRACY. Schwarzenegger wants to run for president — http://www.today.com/id/36864117/ns/tod ... president/ (Kuo ne President Camacho iš Idiocracy?)
Shinigami 2013-09-14 08:08
Iš tavo parašymo atrodo, kad Samsung negamintu pigių telefonu. Samsung gamina nuo pačių pigiausių iki brangiausių telefonu. Tai jei jis visokius gamina, tai kam tada telefonus gamina kitos kompanijos? Bet jei kitos įmonės gamina telefonus, vadinasi jų telefonus perka. O jei perka ne tik Samsungo telefonus, bet ir kitu gamintojų, tai gal dar keli gamintojai nepakenks? O tik padidins telefonų pasirinkimą vartotojams?
shift 2013-09-15 19:36
Tradicinė "lietuviška" pozicija - sugalvoti 1001 priežastį kodėl taip daryti NEgalima, užuot pasamprotavus kaip tai padaryti būtų GALIMA. Idėja manau yra šauni, kiek ji įgyvendinama - parodys laikas, tačiau manau, kad tokie konceptai skatina dizaino minties raidą. Jei šis prototipas ir neatrodo galintis būti realizuotas, bet galbūt iš to išsirutulios kažkas gero, galbūt kitas dizaineris pamatęs šį konceptą sugalvos pažangesnį sąrangos principą.
Simplicity 2013-09-16 14:57
motorą pakeisk į V6 iš VW Passat.