Buvęs „Apple“ vadovas atskleidė, kodėl 1985-aisiais buvo atleistas Steveas Jobsas (Video)  (0)

Buvęs „Apple“ generalinis direktorius Johnas Sculley atskleidė, kodėl 1985 metais iš kompanijos buvo atleistas vienas iš jos įkūrėjų Steve'as Jobsas. Pasirodo, jis norėjo sumažinti „Macintosh“ kompiuterių kainą, nes įrenginiai sulaukė menko susidomėjimo, tačiau J.Sculley buvo įsitikinęs, kad situacijos tai nepakeistų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J.Sculley teigia, kad S.Jobsas tuo metu turėjo mažai patirties verslo srityje, o jo idėja būtų atnešusi kompanijai dar didesnius nuostolius.

„Steve'as atėjo pas mane ir pareiškė: „Aš noriu sumažinti „Macintosh“ kompiuterių kainą ir noriu pakeisti reklamos strategiją, didesnę dalį pinigų skirti „Mac“ kompiuterių reklamai vietoje „Apple 2“, – prisimena J.Sculley. – Aš jam atrakiau: „Steve'ai, tai nieko nepakeis. Tai, kad „Mac“ prastai perkami, nėra susiję su jų kaina ar su reklama. Jei tu tai padarysi, mes rizikuojame kompanijai atnešti nuostolių.“ Jis su manimi kategoriškai nesutiko. Taigi aš pasakiau, kad kreipsiuosi į direktorių tarybą. Jis teigė netikįs, kad aš tai padarysiu. Aš jam atsakiau: „Stebėk.“

Direktorių taryba sutiko su J.Sculley nuomone, todėl po kelių dienų „Mac“ padaliniui vadovavusio S.Jobso buvo paprašyta užleisti šias pareigas, o vėliau jis buvo išvytas iš paties įkurtos kompanijos. J.Sculley dabar teigia, kad jei S.Jobsas būtų likęs kompanijoje situacija galėjo susiklostyti kitaip, tačiau nepaaiškino, kas būtų pasikeitę.

Primename, kad J.Sculley į „Apple“ pakvietė pats S.Jobsas. Anksčiau „Pepsi“ vadovavusį vyrą jis suintrigavo paklausęs: „Ar nori praleisti visą likusį gyvenimą pardavinėdamas saldintą vandenį, ar nori gauti šansą pakeisti pasaulį?“

Pats S.Jobsas yra sakęs, kad jei jo nebūtų atleidę, situacija galėjo susiklostyti visiškai kitaip, mat grįžęs į kompaniją jis jau turėjo kur kas didesnių užmojų. Į „Apple“ S.Jobsas grįžo 1996 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: